Animal Rescue Sofia - Форуми
Транспорт до Богров - с 90-ката и/или кола
  • Тъй като най-задавания въпрос е "Как да стигна до приюта", тук ще копирам обяснението от сайта. Отделно мисля в тази тема, ние - доброволците, да комуникираме по между си и когато някой има свободни места в колата, да го обявява по-рано и да не идва с празни седалки :)) Половината хора, с които комуникирам в момента и сме приятели, съм ги срещнала именно в Богров ((: Отиваме заедно, разхождаме заедно, пием чай заедно, мръзнем/препичаме се заедно и се прибираме заедно...досега сама в приюта не съм била ^^ Така че, приятели, отворете сърцата си, както за обитателите на приюта, така и за хората, които ги обгрижват и идвайте винаги с пълна кола и шумна компания (((:

Animal Rescue Sofia До приюта с градски транспорт може да се стигне само с Автобус 90, които се хваща от Хаджи Димитър, някоя спирка по Ботевградско шосе. Слиза се на спирка "Ханчето" - не на "Горни Богров"! Най-лесно е ако вземете трамвай 22 някъде в центъра и слезете на някоя спирка на Ботевградско шосе, там линиите на автобус 90 и трамвай 22 вървят паралелно.
    bogrov-map-bg.jpg
    803 x 494 - 311K
    Такъв е животът: със сълзи на очи казал клоунът и си нарисувал усмивка! ((:
  • може би в заглавието да се допише "с рейс или с коли на доброволци" и тук да пускаме инфо кой кога ще ходи и колко свободни места има
  • Чудесна тема! С групирането по колите, мисля че доста хора ще имат възможност да идва по-често до Богров :)
  • мила вики,

радвам се на тази тема, защото слага пръст в раната на тези, които искат да идват в богров, но не разполагат с транспорт, освен 90, който честно казано не те сваля пред вратата на приюта.

аз не шофирам, а когато стана досадна на тези, които могат да ме закарат, просто ме слагат на място (зад вратата, до фикуса, та да не му е студено). с една дума нямам транспорт, а само доброто желание, (а тук не искам да продължа с добрите намерения и ада).

бих могла да идвам в приюта и през седмицата и в почивните дни. няколко погалвания и разходки за кучовците повече.

ако някой иска да запълни колата (изпълнявам и условия, ако има такива) - моля да пише кога и къде да чакам. живея близо до ботевградско шосе.

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • При желание, всичко е възможно ((: Аз, сестра ми и една-две приятелка, цялата минала зима ходихме до Богров с 90-ката...рейса е на рядко ( 45мин. май ), но е много точен и позволява да се изчисли кого точно да тръгнете за приюта и кога да тръгнете за вкъщи :) Признавам, обаче, че с компания е по-различно и весело...случвало се е и да има свободни места по колите и на връщане да ни карат ((: Не че мога да си изкрива душата, друго си е с кола ^^ По-бързо, по-удобно, по-топло :)
      За тази неделя със сигурност имам 2 свободни места...в последствие може да се окажат и 3, но ще разбера чак към събота :/ ( чакам обичайните заподозряни да се разпишат ) Та, ако някой иска да си резервира мястото - да пише тук или на лично :) И ще се уговорим от къде по пътя да го вземем :) Тръгването е към 10.30h.

• мила вики,

останах да преглеждам форума и се радвам, че го направих.

ето и мечтаната възможност.

да, сигурно бих могла и с рейса, не съм го изключвала като възможност, но сама, без приятели някак не върви, а и у дома са ми дали ултиматум хич и да не си го помислям. така че ето и кандидатът за едното свободно място.

къде и в колко часа в неделя?

какво да нося, чай, баница или само себе си?

казвам се ваня, а кара е починалото ми кученце.

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Скъпи приятели,

тази неделя бях в приюта и искам да изкажа голямата си благодарност към Вики и Алекс, които ми предложиха да ме вземат с тях.

Денят беше чудесен, въпреки снегоподобния скреж по покривите и колите в ранната сутринта.

Разходките, галенето и фръцкането на опашатите дупета беше на хай тек (искам да кажа високо ниво).

Искам може би първа да кажа, че имаме 2 (две) пейки!!!!!!

Скъпи приятели, от днес ще се казвам галактически стопаджия. Моля ви, който има място и иска да доведе още един доброволец в повече, да си го каже тук.

Благодаря ви от сърце!

Вики, и на теб благодарности, още по-специални, оставам задължена!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • има ли някой тук, който иска да пътува от Елин Пелин към кучовците, или от Младост пак натам ?
  • здравей бодилче,

поздравявам те, че откри своето куче и ще го осиновиш!

аз съм ... как се казваше в една песен "с пеперудена душа" - според мен добре намерено, нищо че е чалга - но пък тежък случай - искам поне три...

мечтите настрана. кога мислиш да ходиш до приюта? аз живея на редута, на крачка от ботевградско. само не знам по какъв маршрут пътуваш до богров.

мога и през седмицата. само вики да не каже че търся лесното. малко съм инвалид в краката, но има още хляб в мене.

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • благодаря, Сара, много се опасявам, че не мога да ти бъда полезна с транспорт - живея в Младост, а понякога идвам и от Елин Пелин, но все по околовръстното, което, за жалост е точно в обратната на твоята посока. Ако не беше така с радост щях да те повозя до Богров! Съжалявам наистина!
  • мило бодилче,

ще се радвам да се запознаем в богров. няма нищо за съжаление.

между другото, предполагах, че минаваш по различен маршрут.

нали за това съм стопаджия, да вдигам ръка и да чакам някой да спре и да ме вземе дестинация богров.

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Здравейте,
    Всяка събота към 11.00 тръгваме с кола от Симеоново по околовръстния път за Богров. Ако някой е на път - можем да качим 2 или дори 3 ма с нас.

• Здравейте! И аз съм от тези, които все много искат, но все не успяват да се наканят да отидат до приюта. В момента ми е идеалната възможност, тъй като целия декември няма да работя, та ми се иска и през седмицата да отида.

Бодилче, мен Младост ме устройва идеално, тъй като съм от Дружба. Кога мислиш да ходиш?

• Краси, здравей, тази седмица не зная дали ще отида от Младост, защото днес е щастливия ми ден - вземам си от приюта осиновения от мен щурак и ще отидем направо на вилата да потичаме по двора на воля, което значи, че ако отида събота ще бъде от посока Елин Пелин към сладурковците от приюта. Така че, съжалявам, но за малко ще отложим запознанството си! Защо никой не пише тук за маршрута си - моля ви, нека бъдем малко по-съпричастни с тези, които мръзнат по спирките, за да дойдат да зарадват поне малко тези душички в приюта!
  • Dara здравей,

страхотно е това да мога да ходя с теб до богров всяка събота. но на околовръстното... докато се намерим с теб да не вземат да ме сбъркат с магистралките... има ли допирни точки с цивилизовани места?

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • когато пътувам от Младост ще пиша предварително, но рядко сколасвам да се прибера там, а сега - в компанията на Марто - още по-рядко сигурно, за да може да тича на  двора повече този сладурко
  • Утре ще пътувам за Богров към 8;30 сутринта. В 9;00 имам час за кастрация. Ако има някой, който иска да го взема да свирка. Имам 4 места.
  • А този уикенд какво ще правим!? Някакви луди желаещи да се ходи до приюта преди Бъдни вечер или на Коледа? Защото аз мисля да посетя приюта на 24, 25 или 26 и ще имам места...мхмм...
  • В неделя, 15-ти, имам две свободни места в колата!
    Живея в Редута, така че ако има желаещи, трябва някакси да се предвижат до Ботевградско :)
    В 10.30 трябва да сме в приюта, така че срещата ще е м/у 10.10 и 10.20 :)
  • bodil4e каза:

има ли някой тук, който иска да пътува от Елин Пелин към кучовците, или от Младост пак натам ?

bodil4e, здрасти!

Ти всяка събота и неделя ли пътуваш към Богров или спорадично? Питам, защото и аз живея в Елин Пелин и от Февруари ми се иска да започна да ходя да помагам в приюта, но нямам собствен транспорт. Също така в гарата или в града Елин Пелин живееш?

Ще се радвам на отговор :)
    Хубава вечер,
    Наталия
  • Здравейте! В неделя ще пътувам и аз до приюта с кола и приятел, ако има желаещи, ще имаме 2 места. Тръгваме от кв. Левски Г. Който проявява интерес, да ми пише :)
  • мила Вики,

мога ли да пътувам с вас за Богров? Много ще се радвам да се видя с вас и четириногите приятели.

Поздрави

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Мдам, Ваня, може ((: Писах ти на лично за мястото и времето!
    Местата в моята кола за тази неделя се изчерпаха ((:
  • мила Вики,

Благодаря за съобщението!  Ура, че мога да дойда! Ето това е късмет! До утре!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Здравейте, някой ще ходи ли утре (21 Януари) с кола до Богров, за да ме вземе? :\">
    А в другиден? (22 Януари)?:))
  • Ако има още едно местенце за мен, ще се радвам.
    :D
  • Основният ми човечец, който си има място по право ((: е болен тази седмица....значи аз, сестра ми и 3 свободни места! Предупреждавам, обаче, че съм с Поло и може би, ще е по-добре да взема 2-ма, за да не се бутат отзад и пътуването да е удобно на всички :) Ама, както решите де :)
    Става въпрос за тази неделя, тръгваме към 10.30, за да сме на място до 11.00 :) Живея в Редута, което ще рече, че или трябва да ви взема някъде оттук или по Ботевградско шосе...както се разберем :) Който иска, да ми пише лично съобщение и да се  доуточним :))
  • Здравейте!
    Тази неделя ще идвам за пръв път като доброволец и искам да попитам има ли някой с 2 свободни места, за да ни покаже къде точно се намира, тъй като сме за първа година в София и все още не се ориентираме добре в града. :)
     Ще бъда много благодарна,ако на някой му е удобно да ни закара, ние сме в Студентски град по принцип.
  • Аз имам две места в колата си за утре...чаках една доброволка, с която си писахме вчера да ми пише и да се разберем, но явно не си е вкъщи....затова ако някой иска - да драсне едно лично съобщение. За девойките от Студентски - ще трябва да се предвижат до квартала ми, за да ги взема с 280 и 72...друг вариант няма :)
  • Здравейте съвсем случайно попаднах на сайта и много бих искала и аз да се включа и да участвам с каквото мога. Ако има желащи за тази събота и неделя нека ми пише да ходим заедно. Аз съм от жк Свобода.
    Поздрави от мен
  • мила Вики,

едно местенце за неделя? Благодарна съм ако има!!!

Поздрави на Алекс и целувки на вълкодава!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Здравейте!

Има ли някой с 2 свободни места за неделя? Аз и моята приятелка никога не сме идвали в Богров и ни се иска да се включим в разходките :) По принцип сме в Стрелбище, но можем да отидем където е необходимо, разбира се. :) Моля, пишете, ако някой би могъл да ни вземе в колата си.

Поздрави!

• Моля някой, който ходи редовно до Богров да напише има ли сега  (за събота и неделя) нормална проходимост до приюта, защото тук колите едва се движат по нашите непочистени улици. Лошо е да затънеш или да се пързаляш по пътя, особено в този студ!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • По принцип съм сам в  колата. Аз ходя в неделя към 11:30 - 12:00  Тръгвам от  Дружба 1( 115-116 блок) Високия син блок, който се вижда като започнеш да влизаш в Дружба 1 :) минавам през кв. Бусманци  и после по околовръсното или евентуално през "Махалата" , по Ботевградско, покрай автостанция изток .  Който  не може да си намери превоз или не може да запали :)  да пише.  За сега ще ходя тази неделя. 
  • Вчера бях там - проходимо е без проблем. :-)
    cara каза:

Моля някой, който ходи редовно до Богров да напише има ли сега  (за събота и неделя) нормална проходимост до приюта, защото тук колите едва се движат по нашите непочистени улици. Лошо е да затънеш или да се пързаляш по пътя, особено в този студ!

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
  • Здравейте!
    Много бих искала да дойда и аз да помагам! Ако можеш halbtot да ме вземеш, аз живея до Плиска и бих могла да дойда на удобно за теб място?
    :)
  • Парашути, парашути... Ето как се отварят парашутите!

Аз живея на Редута, на един хвърлей от Плиска, която е на един хвърлей от Дружба 1!

Скъпи халбтот, скъпа Розичка, ако ти вземеш Розичка от спирката на 72 (отстрани на Плиска-паркинга и на Цариградско) и по улицата, по улицата та през Редута за Ботевградско, като аз ви чакам на нашата главна редутска улица Велчо Атанасов... Ех какъв живот, ех какво гушкане и разхождане на кучовци...

Какво ще кажете, а?

(Интересно ми е колко ли километра ще са това до Богров?)

Dogs are friends
    Галактически стопаджия

• rosi4ka каза:

Здравейте!
    Много бих искала да дойда и аз да помагам! Ако можеш halbtot да ме вземеш, аз живея до Плиска и бих могла да дойда на удобно за теб място?
    :)

От  Плиска с 604 или 84 посока Гара Искър или Аерогара, слизаш на първата спирка след като слезе автобуса от Цариградско шосе, това е спирка :  "БЛ. 3 Ж.К. ДРУЖБА-1"  в самото начало на Дружба 1. Аз съм точно  от отсрещната страна на спирката (респ. улицата),където има  стоянка за таксита. Пресичаш и търсиш тъмно зелена кола Мазда с врачанска регистрация  "ВР5287ВХ". Към 12:00  ще тръгвам, ако ти е удобно заповядай :)

cara каза:

Парашути, парашути... Ето как се отварят парашутите!

Аз живея на Редута, на един хвърлей от Плиска, която е на един хвърлей от Дружба 1!

Скъпи халбтот, скъпа Розичка, ако ти вземеш Розичка от спирката на 72 (отстрани на Плиска-паркинга и на Цариградско) и по улицата, по улицата та през Редута за Ботевградско, като аз ви чакам на нашата главна редутска улица Велчо Атанасов... Ех какъв живот, ех какво гушкане и разхождане на кучовци...

Какво ще кажете, а?

(Интересно ми е колко ли километра ще са това до Богров?)

Няма какво да правя към Плиска и Редута, те са в противоположна посока на Богров. Докато обикалям из кварталите ще навъртя километрите до Богров. Все пак колата не е на въздух :))  Ако те устройва предложението ми  най-горе  заповядай.  
  • Благодаря ти! Ще бъда точна!
  • Прав е халбтот, колата не се движи с въздух. А сега положението се затегна още повече с повишаване на цената на бензина.

Тъй като съм стопаджия, ми е ясно. Затова искам да помоля любезните хора, които ще приемат да се возя с тях, да приемат и моята сърдечна благодарност, при това не мисля и че е редно да се возим безплатно.

Много благодаря за тази възможност, защото това е преди всичко възможност да се отиде до Богров.

Часът и мястото за сбор са известни!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Здравеите,
    ще ходи ли някой с кола в събота и неделя /11 и 12-ти/ за да споделим транспорта? Аз съм на Плиска и мога да дойда на удобно за среща място? Дали Halbtot ще ходиш?

• Рости има две места в колата си и ще идва в неделя...живее в Дианабад...телефонът му е 0898 282343...който има интерес, да му звънне :))
  • Аз евентуално ще ходя  неделя на там. Тръгвам от Дружба, 115 блок.  Към 12:00 часа . 
  • Бих се присъединила към желаещите да се настанят в нечия кола и в компания да се стигне до приюта, при положение че дам някакви пари за транспорт. И бих попитала дали тази седмица ще мога да се лепна на някой решил да навести косматковците в събота или неделя (25 и 26). Имам възможност горе долу да стигна до всяка точка на София, но трябва да знам мястото и часа на предния ден понеже живея далечко. Всяко място за среща, близо до метростанция също е много добре дошло.

• Аз ще ходя  в неделя на там. Тръгвам от Дружба, 115 блок.  Към 11:00 часа . 
    Shusha  , Ако ти е удобно, пиши да се до разберем :)

• Здравейте :)
    Най-накрая май и аз ще успея да се организирам да дойда отново в Богров, та ако някой има свободно място за събота и може би неделя, много ще се радвам. Аз съм в Изток, но ще дойда където трябва.
    Ако не с кола, то поне компания за пътуване с градския транспорт би било добре :)
  • Тази неделя ще съм само със сина ми. Засега това са три свободни места в колата. Ако има желаещи, заповядайте. 

Elly каза:

Здравейте :)
    Най-накрая май и аз ще успея да се организирам да дойда отново в Богров, та ако някой има свободно място за събота и може би неделя, много ще се радвам. Аз съм в Изток, но ще дойда където трябва.
    Ако не с кола, то поне компания за пътуване с градския транспорт би било добре :)

Еlly, обади ми се на тел 0884 682 177. И всеки, на когото му се идва тази неделя може да ми звънне :)
  • Здравейте, утре (25) ще ходя в Богров, с кола съм, има 3 свободни места. Живея в Дианабад и мога да те взема Elly. Shusha ти можеш да дойдеш до метростанция Г.М. Димитров, ако ти е удобно и да идем заедно. Тел ми е 0898 75 36 76 ако има желаещи.
  • Много се извинявам, че се намесвам в темата, но искам да попитам дали още може да се ходи в приюта като доброволец и в работен ден (не само събота и неделя)? Благодаря предварително!
  • Марта, да, разбира се - само че през седмицата трябва да питаш гледачите с какво можеш да си полезна - дали да разходиш кучетата от стационара и карантинното, или пък да ти дадат нещо за чистене... :)))
    Просто старшите доброволци са на линия само през уикенда.
  • Аз късно пиша, ама кой знае... дали ще се намери някое свободно място за утре? :)
    И всъщност и аз още в началото исках да кажа, че смятам пак да ходя и през седмицата, та ако се намери още някой, ще е супер :)