Казвам се: Рая, на 26 години съм

Това са моите животни:

Всъщност е само едно животно - Зара, но е обичана за стотици. Зара е бивше бездомниче, живееше на боклука на Халите и редовно си я хранех. Един ден я блъсна кола, не можах да я оставя така, оперирах я, оправи се и днес вече ми пази леглото докато съм на работа, и е основния ми източник на усмивки ежедневно :)
Няколко думи за мен: Работя в банка и през седмицата нямам много вземане-даване с животни, за сметка на това уикендите наваксвам. От дете мъкна кучета на топло, което в повечето случаи не се е харесвало на семейството ми, защото винаги сме имали по няколко животни вкъщи. Живях 2 години в Холандия и 3 години в Австралия, където обаче бездомни кучета няма и не се чувствах полезна. След като се прибрах в България, в периода на случая с кучето Мима, осинових Зара и покрай нея станах една от първите доброволки в приют Богров. В момента през седмицата активно планирам кое куче да хвана от улицата и да заведа за кастрация, а уикендите го осъществявам. Имам изразена позиция относно проблема с бездомните кучета и се ядосвам, когато някой не разбира. Мечтая си един ден да няма нито едно куче на улицата, и да съм жива да го видя.

Здравейте, Човеци.
Аз съм Зори и съм на скромните 21. Родом съм от Видин, но преди 3 години се озовах в джунглата наречена София и сега уча Регионално развитие в УНСС. И тъй като имам две страсти в живота – книгите и кучетата (и Кока-Кола, но няма да навлизам в подробности), се озовах нищо неподозираща в Богров и бях засмукана от силата на АРС.
Имах щастието да израстна в семейство, в което животните бяха на почит. Имахме огромна върволица от животинки: кучета (булонка, дакели, авганистанска хрътка, кокер шпаньол и Шаро – сладурче от улицата), патици, пауни, гълъби, Бени (заек великан :D, с който се гонехме в двора, когато бягаше от заграждението), рибки и няколко хитри котаци за цвят. Е разбира се не всичките наведнъж, но можете да си представите мини зоопарка във вкъщи.
За жалост, в момента нямам, поради абсурдната причина, че живея на квартира с 3-ма съквартиранти, а убеждаването не е от най-силната ми страна L Но един ден, в близкото бъдеще, ще се изнеса с най-добрата ми приятелка и ще си вземем най-малко два обитателя на приюта, за да придадат смисъл на живота ни. А дотогава, най-редовно, ще идвам да се радвам и да се занимавам с 500-те енергийни източника в Богров с по три и четири крачета.
Ако сте редовни посетители в приюта, сигурно сте ме забелязали – аз съм онова кльощаво момиче, което е заровило крака в земята и се опитва да не бъде отнесена от урагана Богровски чада. Просто защото въпреки огромната ми любов към кучетата и неистовото желание да ги разхождам, по стечение на обстоятелствата те разхождат мен :D

лелеее.. какви неща се помнят (ще трябва да внимавам какво говоря :D ), аз не помня вчера какво съм казала, какво остава за преди.... месеци :-?
няма значение вече - то почти нищо за дъвкане не остана от нея, така че няма да ви я върнем, понеже е порастнала повече от очакваното
:)>-
П.П. Джени, идеята ти е страхотна! Само че съм виждала майки на деца с ДЦП - пазят ги ужасно много от всякакви бацили - не дай си боже някой да кихне или да се задави, дори да не е болен... та за кучета с децата.. май няма да има много желаещи
Здравейте!
Казвам се Мая, ето ме на снимката по-долу:

Това са моите животни:
Захари, на почти 3 години, минипинчер, с изключително благ нрав (нетипично за тези злобилчета)

Бианка, на около 2 години, безпородна и неповторима красота

За мен:
По професия съм юрист, а по призвание добре прикрита откачалка. Винаги съм обожавала животните, като имам подчертана слабост към кучетата, добре изразена алергия към котки и известни колебания в чувствата си по отношения на някои видове насекоми.
Прибирането на животни вкъщи, когато бях малка, вървеше с променлив успех. Сега като се замисля, май родителите ми печелеха по-често. Въпреки това почти винаги вкъщи е имало животни - риби, морски свинчета, заек, котки, сухоземни костенурки (не едновременно, разбира се). Колкото и пъти да съм се местила и където и да съм живяла, се оказва, че винаги познавам много по-добре уличните кучета от квартала, отколкото съседите си.
Колкото и странно да е, за куче дълги години не събирах смелост - винаги съм мислела, че това е ангажимент, с който няма да мога да се справя. И така до май 2009 г., когато се появи Захари. Оказа се, че не е толкова страшно, дори напротив! След година и малко се появи Бианка, чиято забавна история ще разкажа в раздела за приемните стопани.
За приюта в Богров научих в средата на 2010 г. и от тогава не съм преставала да се интересувам от дейността на АРС София и за ставащото в приюта. И до сега не спирам да се учудвам на това как е възможно да има толкова прекрасни и в същото време толкова нещастни кучоци. Всяко от тях би било не просто домашен любимец, а безценен и верен приятел. От всички обитатели на Богров в сърцето ми най-трайно се е настанила двукрачката Нени, която за моя огромна радост вече си има дом в чужбина. На АРС София помагам когато и както мога - като доброволец доста рядко (за мое огромно съжаление), финансово (винаги, когато имам възможност) и с каквото друго мога (миналата година бях в групата на плетачките на шалове и шапки за Коледния базар).
Възхитена съм от чудесата, които вършите! Специални поздравления за хубавия сайт (знам колко работа и усилия изисква поддържането му и редовното му актуализиране), както и за идеята за този форум. Хубаво е да можеш да поговориш с хора, на които не е нужно да обясняваш, че да гледаш повече от едно животно вкъщи не е лудост, че да купиш храна на улично куче, да го погалиш или да го заведеш за кастрация не означава, че си "изтрещял на тема кучета"!
Успех и за напред!

А това са моите животни:
Котката Клеопатра - госпожица Ножица на 7 месеца.
И нашето най-ново попълнение Пуки - Кума Лиса, на 1,5 год.

Госпожица Ножица преди и след заедно с мъжа ми. 

Хелоу, народе. Май е време и аз да се представя....
Казвам се Вики и съм пълнолетна във всички държави, сиреч – чукнала съм
21години.
Моите животни:
Имам едно домашно глезанче, тук в София – 8 годишния
вълкодав Мая и едно селско чадо – 1 годишната Шара. Както и 5 рибки със
странните имена Коледка, Нощ, Нептун, Далматинка, Слънце...
За мен, детството ми, животните и първото ми куче – Мая,няма да разказвам, тъй
като сестра ми – Александра – е обобщила нещата. :)

Малко повече от 'няколко думи за мен':
Софиянка първо поколение съм :D Т.е. като изкл., че не съм зачената в София
:D ,съм родена и отраснала в любимата ни/ми столица. Не съм от онези хора, които
мразят шума, колите, вредните газове, многото забързани и намусени
Зомбита,обитаващи нашите ширини...Свикнала съм с всичко това и виждам само
перфектното –китайските ресторанти под път и над път; денонощните аптеки и
магазини;изобилието на кина; хилядите варианти да стигнеш от точка А до точка Б
и т.н. и т.н. ( не ме разбирайте погрешно, не отричам останалия свят –
напротив! :) Живея за моментите, в които ще съм сред природата, на тишина и
спокойстие...просто гледам да извличам само положителното...)
Доброволец съм в АРС от паметната дата 17 октомври 2010г. :) След като изчетох
сайта от – до и цялата седмица обмислях дали да се запиша като доброволец (
защото знам, че започна ли няма да се откажа лесно ), навих сестра ми и една
приятелка, която се страхува от кучета и...това беше началото на едно много красиво
приятелство с 500-те и повече косматковци от приюта и всички невероятни
хора, които работят там...
Постепенно увеличавам отговорностите си към АРС – в момента съм Старши
доброволец от неделната бригада и съм онова момиче с червения суичер, което
не спира да тича насам-натам, да обяснява кое как се прави, да следи за
контрола,да изважда кучетата, да се закача с др-те Старши доброволци, да се
смее неадекватно и ако сбъркате някъде – вероятно аз ще съм тази, която ще ви
се скара/поправи...

<?xml:namespace prefix = o />
Продължавам да вербувам доброволци; продължавам да предлагам места в колата си, за всеки желаещ;
помагам с организирането на някое и др-о парти или се изживявам като Касичка –
такава бях на партито на Хелоуин, в Planet club и на Панаира на книгите...и т.н.
и т.н. и т.н....няма да ви отегчавам...знам, че всички тук сме приятели на
животните и правим, каквото можем за тях.
Ще ви кажа само, че АРС е най-хубавото нещо, което ми се е случвало. Откакто
съм част от случващото се в приюта, се превърнах в много по-зрял ( тези, които
ме познават да не се смеят ), отговорен, отдаден, спокоен, търпелив, усмихнат и
положителен човек...АРС придава смисъл на живота ми и го прави по-щастлив и
целеустремен.Половината ми обкръжение в момента е от хора, с които съм се
запознала именно покрай Богров и спокойно мога да нарека приятели! – чуваме се
често, разбираме се кой с какво и кого ще дойде през уикенда, опитваме се да
улесним работата си с животните и хората, обновяваме, каквото можем на
територията на приюта,обменяме идеи, житейски опит...съветваме се, шегуваме се,
подкрепяме се,излизаме заедно – в спретнат вид и какво ли още не ((: Всички сме
обсебени от това място и тези животни и е някакси трудно да говорим за
обикновени неща, но когато споделяш с някого една и съща страст – нещата се
получават много по- различно, лесно и чувството е магично J Надявам се да имам удоволствието и времето да се запозная с всеки един от
вас – луди,кучелюбивци такива – и заедно да продължим магията!
Може би малко се улях, но трудно спирам, когато ставам дума за АРС...( и тук
всички, които ме познават най-вероятно ще си помислят „и не само тогава” ), но
нека всеки има сам възможността да ме оцени като човек и оратор :D
„Ако нямаш опашка, размахвай усмивки!” и...the end от мен!
мила вики, не мога да се въздържа да не кажа, каквото мисля, а то е:
календарът е изгубил много, че не е публикувана в него тази снимка с бялото куче!
Снимката е невероятна, както и изпълнителите в нея!!! (мисля, че в календара са само кучовци, без хора...)
копирала съм я! имам много снимки на животинки и редовно си ги сменям на десктопа. Ще се радвам да те виждам с Белчо като седна пред компютъра.
А тъй като спомена за возене до богров, чувствам се поканена...
cara каза:календарът е изгубил много, че не е публикувана в него тази снимка с бялото куче!
Снимката е невероятна, както и изпълнителите в нея!!! (мисля, че в календара са само кучовци, без хора...)

милата Алба! Такова прекрасно животно! Много съм чела за нейната порода. И изтръпвам от ужас като си помисля какви страдания пък трябва да изпитат породистите животни. В главата ми изплува страшната дума за едно живо същество "аксесоар".
Поли, страшни снимки! Милата "сърдита" Алба!
Деси, а ето и твоите щастливи снимки, да радват душите ни!
Приемете моите комплименти и обич и трите!

Join Animal Rescue Sofia now!