Animal Rescue Sofia - Форуми
Стани приемен стопанин - спаси живот!
  • Както вече казах в представянето си - от малка искам да помагам на пострадали животни. 2 години вече живеех отделно от родителите ми, но все пак не помагах на бездомните - просто не знаех как. След като вече бях станала приемен дом на куче-водач, един ден се натъкнах на АРС. Тогава все още го нямаше Богров, и те търсеха приемни домове на кучета от Сеславци. Хора в Холандия ги очакваха, но трябваше да мине карантинният период на ваксините за да заминат. От тогава до сега съм била приемен дом на около 15 кучета и котки. За някои от тях, това е било единственият начин да имат сега дом и семейство.
    В приюта в Богров, а и не само там има кучета, които имат нужда от повече социализация, за да могат да се нарекат "домашен любимец". Такива кучета, нямат шанс за дом, ако някой не ги научи как да се домашни любимци.
    Да си приемен стопанин не е страшно - напротив. Да изпратиш куче, което си видял как от плахо, страхливо същество, с подвита опашка, става весел и любящ приятел, не е страшно. Защото знаеш, ча сега можеш да помогнеш на следващият.
    Представм ви част от моите приемни приятели:

Митко и Кроки.
    Корки беше бебе на 6 месеца, когато добри хора за го намерили блъснат от кола. Те са го хранили всеки ден преди това, но той никога не е давал да се доближат до него. След 2 операции и много ласки, Корки стана чудесно куче, което обича хората.
    Митко го намерихме със счупен таз и една много странна "танцуваща" походка:) Оказа се, че няма нужда от операция, а беше толкова добро и кротко момче, че нямаше как да го върнем на улицата.
    Митко и Корки са осиновени в Холандия при чудесни хора.

image

Мъфи Дафи ги намерихме в едно кашонче посред зима. Имахме съмняние дали ще оцелеят, но те се хванаха здраво за живота и сега са щастливи в далечните австрийски земи. Стопанката на Мъфи ни е приятелка във фейсбук и най-редовно виждаме нейни снимки и клипчета, които всеки път ни карат да осъзнаваме защо го правим.

image

Мишо и Добри

Мишо беше бебенце в Богров, когато го взех. Имаше много жестока кашлица, която беше изпила всичките му силички. Докторките казаха, че нишо повече не могат да направят за него. Просто имаше нужда от топлина и обич. Малко по-малко месец, след месец Мишо се закрепваше докато не стана готов за осиновяване. Мишо е едно от моите малки чудеса на света. Просто всеки мислеше, че той няма да издържи и ще се предаде, но той не ме предаде и сега е щастлив белгиец.
    Добри го намери моя приятелка, когато беше на 1 месец, със счупено краче. Прибрах го.Той порастна, стана хубаво, здраво, послушно куче и сега е някъде в холандските земи, далече от тези дето ритат малки кутрета.

image

Коста го познават много от вас. Той е бил намерен от доктор Станкова с кост на крачето, стърчаща от него. След операцията имаше нужда от дом, където да се раздвижва. Е, това беше нашият дом. Сега Коста живее заедно в джуджето Уилоу (за които го познават).

image
     Въпреки че имам още няколко животни за представяне, ще спра до тук, за да не ви досаждам:)
    Просто исках да покажа, колко е важно и значимо за едно животно да има приемен дом!

148457_1624345244691_1118291068_31739372_83955_n.jpg
    630 x 422 - 28K
    303988_2294216511054_1118291068_32715344_956732744_n.jpg
    443 x 630 - 35K
    314940_2294240831662_1118291068_32715373_544861673_n.jpg
    630 x 472 - 27K
    200738_1831367580120_1118291068_32149844_288815_n.jpg
    630 x 421 - 78K
    303988_2294216551055_1118291068_32715345_2085765150_n.jpg
    630 x 420 - 64K
    DSC_4448.JPG
    402 x 600 - 91K
    post-120117-1263082158_thumb.jpg
    450 x 302 - 15K
    DSC_5256.JPG
    402 x 600 - 100K
  •  Поли вече ви показа кучетата, които сме приели и изпратили в новите им домове. Сега аз ще ви представя сегашните членове нанашето семейство.

Вася

image

Кръстихме я така, защото я намерихме до град Левски - Васил Левски - Вася. Беше страшна картинка - кърлежи, нямаше козина, слаба.

Миладинчо и Костадинчо(Стела)

Това са едни малки душички, които кръстихме така защото просто бяха две.

Маца

Маца я намериха хора от квартала със счупена челюст и естетвено се обадиха на нас Зоополицаите...хахах

DSC_3971.JPG
    630 x 422 - 29K
    DSC_4492.JPG
    421 x 630 - 19K
    DSC_4448.JPG
    402 x 600 - 91K
  • реших да взема една тримесечна бебешорка с проблеми в крачетата, която има шанс да бъде осиновена в Холандия . моля, който е приемен стопанин да ми каже трудно ли е и дали ще се справя, все пак такова малко мишорче! В компанията му Марто се чувства добре, дори май му е забавно  съжителството!
  • Супер, браво на теб бодилче! Колкото повече, толкова по-весело! Вкъщи е много весело с много животни. Сигурно после ще ти е мъчно да се разделиш с кутрето, но пък може и да го приемеш с облекчение след тичането с парцала
    :-*, на във всички случаи ще си направила още едно добро дело
    ^:)^
  • днес взех Амели - тримесечна разбойничка с проблеми в крачетата - като приемен стопанин, тя обаче завладя цялата къща от влизането от вратата. Марто горкия я търпя два часа и вече й ръмжи за всичко, не знам как ще се оправям с тях - него го осинових на 7-ми и до ден днешен не съм чула гласа му дори, а днес - ужас - ръмчи на жожка! Забравих да питам днес в Богров при ситуация на несъвместимост с домашните щураци какво се случва - аз много искам да помогна на Амели да оздравее напълно и да замине за новия си дом, но пък се притеснявам да не стане беля с Марто. Той милия ме слуша, когато съм около тях, но за  момент ако ме няма не знам дали няма да я сдъвче, а тя е една много малка пръжчица! Между другото - силно се надявам Пуки вече да е добре от операцията днес, изглеждаше много нещастна милата! Моля някой с опит в такива ситуации да помага със съвети!

• Бодилче, благодаря, че прие молбата ми:)
    Марто сигурно се е уплашил, че му завземат току-що намерения дом. Ако не се разберат, ще си я вземем.
  • Бодилче, кажи как се справяш? Как са Марто и Амели, сработихте ли се?
  •  не, провалих се :( Марто по никакъв начин не прие малката жожка, пред перспективата да живеят изтормозени и двамата решихме, че няма как Амели да остане в къщи - тя висеше нон-стоп захапала я ушите, я опашката на Марто, дъвчеше го непрекъснато - това е нормално, все пак тя е бебок, но  Марто пък й показваше колко му е неприятно и рискувахме лошия му поглед и предупредителното ръмжене да прерасне във физически действия, което не биваше - и така се разделихме с Амели много безславно. А толкова исках да й помогна - трябва й много малко,за да се възстанови напълно!  Как е Пуки?
  • Пуки е много добре - яде, пишка, ака и ме действа отвсякъде. Използва това, че на всички ни е жал за нея и ни прави каквото си иска. Запъва се на стълпите и я качвам, и свалям. Моля и се в градинката да се изпишка, а тя се забива на едно място и чака да я пренеса от точка А до точка Б, и аз го правя
    :)).  Но мисля, че ще стане човек отново, или аз ще си остана роб на Кума Лиска!!!!
    Голяма душица е!
  • радвам се,че Пуки  се е възстановила - в събота бе много нещастна, но щом така ви действа вече - всичко явно е наред, много е сладка! Направо ви завиждам - как чудесно  се справяте с цялото това разнородно население от графове, графини и др.подобни сладурковци! Браво на вас ;;)

• Клипчето на Вася
    Едно кратко рекламиращо клипче на приемното ни куче Вася:))
  • Ето и останалите трима от кашона-две момиченца и едно момченце.Чувстват се много щастливи в приемния си дом и се надяват скоро да бъдат осиновени от грижовни стопани.За сега се отдават на весели игри,папкане и сън.imageimageimageimage
    P1080975.JPG
    630 x 432 - 48K
    P1080977.JPG
    630 x 582 - 52K
    P1080989.JPG
    364 x 630 - 23K
    P1080995.JPG
    339 x 630 - 28K
    P1090050.JPG
    630 x 585 - 56K
  • Имам въпрос към kriki и Яна - кога ще ви бъде удобно д-р Роси Стоянова да мине на домашно посещение и да ваксинира бебоците?
  • И аз имам един въпрос,който може и да не е за тук,за което съжалявам.Преди повече от половин година спасих едно куче от улицата,ваксинирах,чипирах и кастрирах,но естествено не го регистрирах на мое име в общината,защото му търсех негови си стопани.Още тогава се чудех,ако ме спрат на улицата за проверка какво ще обяснявам,а сега пък както са се заканили да затегнат проверките не знам.Това куче вече има стопани,но може ли някой да ми каже,ако е наясно, какво обясняваш на проверяващите за кучето, което водиш,при положение,че е при теб в приемен дом?Има ли закон,наредба или друго,който да регламентира тази ситуация?
    Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
  • Nadia каза:

Имам въпрос към kriki и Яна - кога ще ви бъде удобно д-р Роси Стоянова да мине на домашно посещение и да ваксинира бебоците?

Събота и неделя сме си в къщи цял ден, а през седмицата до 14.30ч. , и след 17.30ч. Така че, когато е удобно на докторката :) само да кажете кога ще дойде.
  • Nadia каза:

Имам въпрос към kriki и Яна - кога ще ви бъде удобно д-р Роси Стоянова да мине на домашно посещение и да ваксинира бебоците?                                                                               Може през цялата седмица по всяко време.Само кажете кога ще мине,за да има някой в къщи.:)          

•  Здравейте, искам да попитам следното.Харесах си една сладурана от вашите снимки в секция Приемен  дом. Казва се Каси.Как мога да я осиновя?Моля разяснете ми процедурата.
  • Здравейте, Lord :)
    Процедурата е следната - трябва да отидете на място в Богров и да говорите с главната ни гледачка - Веси, или управителката на приюта - Надя, за да Ви зададат основни въпроси, нещо като интервю и ако Ви удобрят за осиновител, трябва да посетите избрания от Вас любимец - 3 ( три ) пъти :) като на третия си го взимате вкъщи - чипиран, ваксиниран, кастриран и с паспорт :)
    Такъв е животът: със сълзи на очи казал клоунът и си нарисувал усмивка! ((:
  •  Хм...но аз съм от Пловдив и това трикратно ходене до София не може ли да се прескочи.След интервюто ако съм одобрен просто да си взема кученцето.Моето куче почина от старост преди месец и сега сина ми непрекъснато търси бау бау, а Каси ми се вижда кротко и симпатично животинче.
  • На този въпрос вече, не мога да отговоря аз :)
    Надявам се Надя или Стела да се вкл. ((:

Такъв е животът: със сълзи на очи казал клоунът и си нарисувал усмивка! ((:
  • Привет!
    Каси е вече осиновена. Ако друга животина Ви грабне окото, пишете ни отново:)

Хехе, тъкмо съжалявах Мартин като жертва, а то да се окаже, че той бил инициаторът:) Благодаря ви, белушките са късметлии:)
  • Аз само да си кажа, че Вася и Стела вече са холандци. Миладин е задомен тук в Бг, а Маци живот и здраве съвсем скоро ще отиде в новият си дом. Благодарим АРС:)))
  • "Ще те храня от собствената си ръка.
    Ще те обичам с цялото си сърце.
    Аз съм мостът между това, което беше и това, което може да бъде.
    Аз съм пътят към нов живот....
    Ново куче има нужда от мен сега."

Мили Поли и Марти, честито за задомените животинки, успех с новите по пътя към новия им по-щастлив живот!

Прегръдки и целувки на вас, на Кунчето, Данчо и Дебелия, на Миро и Рози, на другите, на които не знам имената, на котето, зайчето, рибките и това, което не съм видяла... Бъдете живи и здрави всички!!!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Псст, да ме държиш в течение за Маци, че много се вълнувам!
    И аз имам нова Маца от вчера, приказна Добранка, май ще я кръстя Лейди:

image

Ей, като имам малко време трябва да си направя една тема за моите приемни котки :))))
    Само аз и ти ли ще гледаме котета? Хайде, мили дами, отворете си сърцата за приемни стопани на котки - те са много по-лесни от кучетата, а са също толкова приятна компания!
    427735_3007160152435_1665386944_2527526_1398250450_n.jpg
    630 x 470 - 36K
  • Понеже кучетата ми дойдоха в повече последните месеци, се бях замислила тези дни да взема приемна писанка (той мъж ми не знае за тези мои мисли,ама...),обаче имам няколко притеснения:
    1.В къща с двор съм и нашия вагабонт (котешки) понякога излиза - тези дни по студовете не много често,но все пак.Та умирам от ужас,че ако взема приемно коте ще драсне и няма да си го простя.Дебненето и затварянето на врати не върши работа в нашия случай - двете ми малки маймунки(разбирай деца) няма да се справят в опазването.
    2.Нямам идея нашия вагабонт как ще реагира.
    3.Нямам идея новодошлия как ще реагира на гризачите - морски свинки, чинчили, зайци.
  • а нямаш ли възможност да затвориш пришълеца в стая/етаж? това би решило всички проблеми, които си изброила.

• Stella каза:

а нямаш ли възможност да затвориш пришълеца в стая/етаж? това би решило всички проблеми, които си изброила.

Ами не,за сега така нареченият първи етаж от къщата прилича повече на
    склад - няма врати (едно цяло помещение е) и е мръсно,пълно с кашони и студено.А на втория етаж сме всички останали и като имаш предвид колко сме много никой си няма собствена стая :))  Може би ще се пробвам,но най-много ме притеснява бягството.
  • Имам си Раиса
    Снимка0067.jpg
    630 x 472 - 28K
  • Айде, честито ти приемно коте :))))!!!
  • Да питам сега за кастрацията - кот е на 6м,най-много 7м,но е дребничка,малко над 2 кг.Кога би било подходящо да я заведа?Мога да изчакам колкото е необходимо,т.к. тя не излиза навън,а домашния е обезтопчен отдавна
    :)
  • Няма нужда да се чака - готова си е :)
  • Добре тогава,ще се организираме,само да попреминат болестите в къщи,че сме обявили състезание за двукраки "Кой кашля най-силно" с награда - опаковка антибиотик.Пък и ми се иска да я ваксинирам преди това.

• Не чакай. По-добре почни с кастрацията, а после я ваксинирай - ще вземе да се разгони и ще изпуснеш "бонуса" от кастрацията - да няма тумори.
  • От петък Раиса е вече  "модерно"  момиче.Възстанови се изключително лесно след кастрацията.Добре, че не се забавих още малко,била е бременна с 4 бр.Никога няма да свикна с това :( Както и да е,всичко това е вече зад гърба ни и дано от тук нататък я чакат само безоблачни дни
  • Малееееееееееее!!! На косъм си успяла да я хванеш, слава богу.
    Сложно е с тези котации, милите, толкова слаби ги прибираме, че не се разбира като са бременни - и на мен се е случвало.
    Браво на Раиска :)