Animal Rescue Sofia - Форуми
Ерик, Дара и Джери
  • Местенце, където да се радваме на три от осемте ангелчета, задомени тук в България!
    Отделено от тема: Да покажем нашите любимци.
  • Ерик - осиновен на 29 септември.

Равносметката за тези 2 месеца откакто е вкъщи - качени 6кг.(а още изглежда хилав и му се броят ребрата :) ), десетина чифта изядени чорапи и разни други дрешки, няколко изпасани саксии с цветя и... безкрайното щастие да имаш изключително умна и добра животинка за приятел :).

Снимки, понеже са доста:
    Skoda Club Bulgaria
  • Георги, признавам си, че когато видях в сайта на АРС снимката Ви, с осиновеният Ерик, бях малко скептично настроена. Човека с Вас, (предполагам баща Ви) изглеждаше толкова сериозен и строг, че хич не ми се вярваше да обича кучета. А и младо момче с безпородно куче...на фона на всичките мании по породисти кучета. По скоро си Ви представях с питбул:). От снимките обаче виждам, че много съм сбъркала и първото впечатление, не винаги е вярно. Много се радвам, че ми показвате да не съм кон с капаци и да вярвам, че има повече хора като мен и другите в този форум:) Поздрави на Ерик:)
  • Мда, явно си се заблудила, външния вид лъже :). Всъщност, може да минем на ти, нали? А строгия на вид човек е баща ми, при който също външния вид лъже - плака като дете, когато си отиде предишното ни куче, а Ерик му стана най-голямата слабост и са голяма комбина двамата :D. Поздрави! 

П.П. Моля, моля, Ерик не е съвсем безпороден - има си порода, при това вписана в паспорта - "Микс" :D
    Skoda Club Bulgaria
  • Всъщност много се радвам, че понякога съм заблудена :D . А тази порода микс е много популярна напоследък. И моите са такива :)>-
  • Голям късметлия е Ерик! :) Ей-сега ще пиша и на осиновителите на Дара (Роби) да се включат тук и да си обменяте роднинско инфо!
  • Здравейте и от нас:)
    Сега вече съм по-спокойна, чудех се защо Дара хапва толкова здраво, а ребрата и се броят. Явно с Ерик са от семейство с добър метаболизъм. И тя като брат си обича много чорапи, не признава други играчки изобщо.
    Дара е много мила и нежна млада дама, бързо намери общ език с персийката ни Елизабет. Любимата им игра е да се бутат с лапички...аха да се хванат на канадска.
    Друг подчертано голям талант и е скачането - на задните си крака изправена скача на половин метър от място, ще я снимам за доказателство:), сигурно в миналия си живот е била зайка.

PB1401771.jpg
    546 x 630 - 39K
  • Мда, явно е нещо с метаболизма. Ветеринарката му няколко пъти ми казва колко приличал на хрътка във фигурата. :D А скачането и ние го умеем доста добре. Относно играчките - новите му кучешки приятели го научиха набързо колко е забавна играта с пръчка и тенис за топка. С топката прави цели съчетания като от (не)художествена гимнастика. 
    Skoda Club Bulgaria
  • Айде още няколко снимки от мен:

1. Новото любимото занимание, докато си е вкъщи - да гледа през прозореца:
    image

2.Невинна муцуна, след като тамън е изгризал диванчето(на заден план - бинтовано, за да не яде дунапрена):
    image

3.Нос в близък план :))

image
    Skoda Club Bulgaria
  • Господи, Ерик, колко си пораснал, колко си красив!

Между нас, диванчето е уникат. Кажи на Гогата да не гризе повече ни дунапрена, ни дървото!

Имаш най-хубавата гъба, но не е ли малко суха?

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Ерик и Дара, помолете вашите прекрасни стопани никога, ама никога, да не правят така, че да подскачате като С.Бубка - толкова високо, че да впечатлите околните! Правете го само когато вие си поискате за ваш кеф! Защото сега сте млади, здрави, красиви и енергични, но дай Бог, ще станете големи, красиви и възрастни - и тогава ще усетите колко грешни са били тези резки натоварвания на задните крачета с тежестта на цялото ви тяло. Крачетата ви ще си отмъстят- и то не по ваша вина -за тази болка! Предайте по веригата и на другите си четириноги приятели - може да им споменете за по-голяма достоверност, че една ваша много голяма приятелка е установила това от собствените си грешки в поведението си със своя нааааай-любим домашен любимец,когото и до днес не може да нарече "куче", въпреки че бе такъв!
  • Понеже беше студено...че даже и снежно днес, решихме да сефтосаме палтенцето. Хем и да не ни мокри(много) снега докато сме в парка :). Много сме смешни, но поне се прибрахме сравнително сухи. 

image
    image

Кофти снимки, ама с телефон - толкоз. 
    Skoda Club Bulgaria
  • хехех :)))
    и не го дразни, носи си го?
  • А, няколко дни правихме сухи тренировки за по 5-10 минути вкъщи, докато свикне да го носи. В следствие на което, не му прави никакво впечатление вече  ;) 
    Skoda Club Bulgaria

• Не се притеснявай за мен мило бодилче, стопаните ми знаят, че едно малко и нежно кученце при добри грижи може да порасне доста. Преди мен в къщата е живял 9 години кавказеца Рекси  (около 60 кг). Не ми разрешават нито да скачам, нито да върша други нередни неща - като например изяждане на храната на дворните котки или от радост да се изправям върху стопаните си, когато ги посрещам на вратата:)...Обаче като се заиграя на двора ама много ми се скача.....
    PB140175.JPG
    630 x 596 - 38K
  • И някои кученца се готвят за идващите празници.
    (Дано не ми се карате, че го "тормозя"...но пък толкова му отива да е елен :-)) )

image

image
    Даже започна да му харесва накрая ;)
    image

Skoda Club Bulgaria
  • АААААААААахахаххахахаа!!! Ама наистина му отива, бре!?
  • Привет и от нас! :)
    Много се радвам, че всички ангелчета са намерили добри хора и са щастливи!
    Да знаете, Ерик има брат елен :)). Джери си има собствен чифт рога, за да подражава на батко си Роко, който е старши елен.;)
    Ето няколко снимки и на Джери:image
    image

image

image

image

Любимата поза за спане:)...
    image

image

image
    И с батко Роко:)

image

Прекрасен е Ерик - и с палтенце и с рогца... и без...:) Не мога да му се
    нарадвам! И той е станал голямо "чудовище" като Джери. :D Нагушкайте го
    хубаво!:)
    Ще бъде страхотно, ако видим поне една снимка и на Роби/
    Дара.:) Много бих искала да видя колко е пораснала разкошната госпожица.

:x
    Jerry 1,res.jpg
    472 x 630 - 60K
    Jerry 2,res.jpg
    404 x 630 - 75K
    Jerry 3,res.jpg
    453 x 630 - 72K
    Jerry 4,res.jpg
    472 x 630 - 52K
    Jerry 5,res.jpg
    630 x 413 - 49K
    Jerry 6,res.jpg
    485 x 630 - 55K
    Jerry+Roko,res.jpg
    630 x 472 - 111K
  • Знам, че темата е за българските ангелчета, но се надявам да нямате нищо против да пусна снимчици и на някои холандчета, все пак са част от семейството. ;;)
    Някои от холандските осиновители почти веднага се свързаха с нас. Обменяме си снимки. Много се радват на бебешките снимки на техните любимци, ние пък подскачаме от радост при всяка нова снимка на вече порасналите бебоци.:)

Теди е осиновена от една прекрасна жена, която наскоро е загубила предишното си кученце. Госпожицата ходи редовно на кучешко училище и се представя много добре. Още от първия ден е изключително привързана към осиновителката си, която се грижи много добре за нея.

image

Рамбо е осиновен от страхотно семейство с две дъщери.
    Фигурирал е с името Дани в приюта. Едва месец по-късно осиновителите му взимат паспорта и виждат, че е имал друго име.:)... Така че, представям ви Дани:)! Посещава кучешко училище веднъж седмично. Любимо занимание - гонене на птиците по плажа. Много послушен и обичлив, както винаги.:))

image

image

image
    2011-11-03 18.28.37.jpg
    360 x 480 - 34K
    IMAG0085.jpg
    630 x 355 - 39K
    IMAG0069.jpg
    355 x 630 - 27K
    IMAG0078.jpg
    355 x 630 - 32K
  • Мда, Ерик е голямо(и безумно добро) магаре...така де - еленче! Продължава да наддава стабилно на килограми(вече са 18), а все още изглежда хилавичък. Даже разни загрижени съседи ме питат "Изобщо яде ли нещо това куче?", а как да им обясня, че яде като разпран и явно му е такава "изящна" фигурата. :-D
    Skoda Club Bulgaria
  • Така е, докато растат с такова темпо, ще поглъщат всичко по пътя си и пак ще си изглеждат леко "недохранени". :)
    А Джери, така като го гледам (вдигам);), трябва да е над 20 кг вече. Той си беше най-едрият, плътно следван от Роби и Ерик..
    Страхотно ви е магарето-еленче! ;)Тооолкова му отиват рогата!
    А как реагира на хора? Свикна ли да контактува с непознати? Защото на Джери все още му е проблем, на Рамбо също.

• Проблем все още са му само децата, явно го плашат и е доста резервиран към тях отначало. С възрастните няма проблем вече, даже постоянно се закача с непознати, докато го разхождаме. 
    Skoda Club Bulgaria
  • Такам...семейните празнични сбирки бяха посрещнати с още един "човек" на масата - Ерик  :-D

image

image
    Skoda Club Bulgaria
  • Леле, само аз спамя напоследък в тая тема... УжасТ! :D Имам едно въпросче - говорих с "моите" ветеринари от БАЙВЕТ за кастрацията и ми казаха, да почакам докато стане на поне 10 месеца. Някакви неща, свързани с развитието споменаха, които честно казано не запомних. Не било задължително да се чака, но било добре. Та има ли такова нещо или да почакам да поминат малко студовете и да го водя да го... :). (Знам, че в Богров е free и са спецове, както и че манипулацията е елементарна, обаче с БАЙВЕТ ме свързват поне 10 години посещения с предишния куч и ще съм по-спокоен. No offence, нали? :) )

И втората тема на спамът ми е по-скоро хвалба - тъй като Ерикчо има известни...да ги наречем поведенчески проблеми( изразяващи се най-вече в пристъпи на паника при по-силен шум, когато сме навън, още повече след престрелките по Нова Година), които ми е трудно да реша сам, тези дни го записвам на училище :). Вече съм си избрал школата "Послушен", говорих с хората и ми направиха добро впечатление. А и правят 50% отстъпка за осиновени от приют кучета. :) За времето, в което Ерик с нас съм забелязал, че доста бързо се учи и иска да се хареса, така че съм голям оптимист, че училището ще го превърне в доста "по-отворено" към живота куче, каквото той заслужава да бъде :). Поздрави!
    Skoda Club Bulgaria
  • При мъжките кучета не е задължително да се бърза. Някои лекари смятат, че е добре кастрацията да се прави около година, други препоръчват по-рано. Щом твоите лекари мислят, че е най-добре да почакат - те са му лекарите все пак =)

Четем т.нар. "спам" с голяма радост, тъй че не ни жали :))) Чакаме снимки от "Послушен" :)))))))
  • Честита Нова Година и от нас!
    Не сме се явявали в цялото си великолепие скоро, но сега ще наваксаме с малко снимки от Коледа.
    Дара е модел на дизайнерски дрехи, ушити за нея специално от Катрин и със целево предназначение - след банята си Дара да не мръзне.
    Хапва си повече от добре, но е много слаба все така.
    Все така не харесва чужди хора и даже проявява качества на куче пазач.Може би е повлияна от духа на нашата починала кавказка овчарка???
    Поздрави от Дара и нас

:)) :)) :-h
    PA250120.JPG
    451 x 630 - 28K
    PC060240.JPG
    630 x 472 - 24K
    PC200263.JPG
    630 x 472 - 31K
    PC200265.JPG
    630 x 472 - 27K
    PC200274.JPG
    630 x 472 - 23K
    PC200279.JPG
    630 x 472 - 26K
    PC200285.JPG
    630 x 472 - 36K
  • ;;) Страхотен модел е  =D>
  • Мерси за мнението, Стела! :)

А снимките от "Послушен" малко ще почакат да се постопли, за жалост. Поздрави! 
    Skoda Club Bulgaria
  • Мамини сладки!:)))
    Носът на Ерик както винаги е на масата.;) Все още ли смята, че всичко там е негово??;))
    Може ли да помоля за малко информация относно училището - къде се намира, какви са условията и т.н., може би ще се наложи да водим и Джери, проблемът с хората си остава. Е, значително по-спокоен е с "кучкарите" в градинката, но с непознати не може да контактува нормално, особено с деца. Същото е положението и с Рамбо и Теди. Даже на Рамбо са му водили холандският "говорещ с кучета".:))
    Много ли е пораснала Дара? Не мога добре да преценя от снимките, може би защото я скриват малко дрешките.:) Изглежда ми много кротичка , но предполагам, че и тя има щури моменти вкъщи.;))
    Нагушкайте ги много и двамата!:)) А ако искате бебешки снимки на Дара, дайте някакъв мейл, за да изпратя повечко. Скоро ще пусна пак и на Ерик.:)
    Поздрави!

• image

Ето и една снимка на Дара като малка.:)
    Robi1,res.jpg
    630 x 396 - 42K
  • Привет! Ето това е училището - 
    http://www.poslushen.com/ Засега само по телефона съм говорил с хората и ми се видяха супер свестни и отзивчиви. За жалост в студа надали има уроци, а и на мен ми е прекалено студено, за да се занимавам. Та ще поотложа с някоя и друга седмица записването. Тъкмо, ако решите, може заедно да ги водим  :)) . А цената, която ми обявиха е 150лв(иначе е 300 ако не е осиновено кучето) за 20 урока, които се взимали за около месец и половина-два. Казаха ми, че имали такива "страхливи ученици" и постигнали добри резултати. А и някакси го усещам, че на Ерик му трябва просто ле-е-е-еко побутване, за да се отпусне съвсем. Дано съм прав в последното.

А иначе Ерик си живее на масата, да. Седне ли някой да се храни, носа задължително е на масата, но не взима вече нищо без да позволение(което рядко получава, за добро или лошо :). Поздрави!
    Skoda Club Bulgaria
  • Честно казано леееко странно ми се вижда едно училище, в което пишат черно на бяло, че не работят с кучета над 1 година, защото вече не можело да бъдат научени...
    Много хубав сайт, добре направен, но малкото написано за самата дресура ми звучи... да го кажем - непрофесионално.
    Имам учител, който мога да препоръчам стига да не сте си твърдо решили за това място.
  • Благодаря за информацията! Наистина изглежда добре, но специалистите знаят по-добре.:) Така или иначе най-вероятно ще трябва и ние лееекичко да "побутнем" Джери ;), ще разгледам по-подробно сайта, но ще сме благодарни и на друга информация и предложения. :) Наистина ще е интересно да ги водим заедно. :D
    Колкото до Ерик и Масата ;), никога не е получавал позволение да се самообслужва, но понякога издебваше да се разсеем и си грабваше това, което му е харесало. :)

• Добре, дайте знак ако решите да пробвате "моя" човек :)
  • Бихме били благодарни на някаква информация относно "твоя" човек. ;)
    Междувременно ..не мога да се въздържа да не "поспамя" и аз...:)
    Пускам няколко снимки на Теди, Рамбо и Жана - вече имаме връзка и с нея - има си голяма градина, в която играе на воля, две котки, които не желаят да се включват в дивеенето и и голямо семейство, което много я обича.:) (И вече се казва Мики:))
    Качвам снимките главно, за да види Стела колко са пораснали чочковците;).
    image

image

image

image
    Tedi,res.jpg
    500 x 375 - 207K
    Tedi2,res.jpg
    600 x 450 - 193K
    IMAG0100.jpg
    355 x 630 - 35K
    P1030496.jpg
    472 x 630 - 47K
  • Ето и нещо от Джери:)

image

image
    Picture eli jan. 026,2.jpg
    370 x 500 - 174K
    Picture eli jan. 040,2.jpg
    630 x 422 - 45K
  • Стела, дай координати на твоя човек, моля. Съвсем не съм решил твърдо къде ще го водя моя, както бях писал само по телефона съм говорил с тях. Тъй че всяка информация ще ми е от полза. Хем да си направя проучването, докато е още големия студ. :) Пък и май наистина е по-добре при "познат" човек, отколкото някой препоръчан от Гугъл.  
    Skoda Club Bulgaria
  • Писах ти на ЛС :)
    Пускайте снимки винаги като имате, хора :)))))))
  • Здравей Елена,
    Снимката на бебе Дара е покъртителна :) - bamarinova@abv.bg - моля пробвай на този.
    Май доста е пораснала - ние много много не се вълнуваме от килограмите и сантиметрите, но близките ни, които идват често, всеки път повтарят "колко е пораснала"...Във всеки случай вече не мога да я нося, а като седне е около 70 см висока. Все е гладна и само някой някъде да започне да дъвче тя притичва от другия край на къщата, за да си поиска.Шумът от отварянето на хладилника в нашата къща е сигнал и за Дара и за Елизабет за сбор в кухнята.Стараем се да и направим храненето сутрин и вечер, ама по-скоро сме минали на много повече...А е ужасно слаба...и естествено когато ходим на разходка сещайте се какво се случва....Добре, че има много сняг в Симеоново

:\">
  • Каквото и да си говорим, според някои индивиди, с които съжителствам, топлото легло в комбинацията с отмъкнат "тайно" чорап са най-приятния начин за прекарване на студените дни.

image

Иначе, да чукам на дърво, в последно време Ерик стана доста голям куражлия, ей така от самосебе си. Даже не иска да се прибира като излезе на разходка и ми е трудно да го накарам да излезе от преспите, в които се окопава така, че само носа му се подава като перископ на подводница :D. Което ме радва, като се замисля, че до преди 2-3 седмици не искаше да излиза. :D
    Skoda Club Bulgaria
  • Дааам, и аз имам крадец на чорапи - това му е нааай-любимото нещо.
    Като беше малък просто му дадох няколко бракувани чорапа от мъжа ми, за да не му краде здравите и той беше много доволен. Вързах му ги с по 1 голям възел, че да може да си ги дъвче - направо беше на 7мото небе.

Елена, Джери е станал невероятно красив и огромен! :)))
    Дано да имаме някакви снимки и от другите ангели. Ще взема да пусна за тях в нашия блог - такива са късметлии всичките!
  • Това с чорапите вързани на възел се оказа най-най-най-забавната играчка за Ерик. Благодарско!  \m/
    Skoda Club Bulgaria
  • Хъката-мъката...вие тук не пораснахте ли достатъчно за кастрация?
  • Хммм от приюта ми звъннаха в събота със същия въпрос. Веси, доколкото разбрах, че беше ужасна връзката. :) Началото на март ще е тържествения момент. Но в "Байвет", а не при вас, по-горе в темата съм обяснил защо.  :)
    Skoda Club Bulgaria
  • А, извинявам се за повторението. Има доста наши питомци, осиновени като бебета, на които им дойде времето, та подсещаме:)
  • Няма нищо, разбира се, че ще подсещате. Мен ми стана супер приятно, че звъннахте и ви благодаря, за което!   ;)
    Skoda Club Bulgaria
  • Малко ъпдейт - на 8 март е насрочена кастрацията на Ерик. Да не решите, че се скатавам нещо. Живот и здраве, всичко да мине ОК, на следващия ден съм в приюта да ви покажа паспорта.  :)>-
    Skoda Club Bulgaria
  • Съжалявам,ама не мога да се въздържа от спама - как пък точно тоз женски празник му избрахте за дата? ;)) Успех и дано всичко мине нормално
    Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
  • Хахахах еми и вкъщи много се забавляваме на датата, ама тогава имаше свободен час в клиниката.  :))
    Skoda Club Bulgaria
  • Обичам я тази тема!

Чета всички статии от блога на АРС, там ги видях осминката. Господи каква красота бяха.

Каква красота са станали и сега, като пораснаха... Нямам думи!

Дайте пак снимки! На всички! Искаме още!!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия