Animal Rescue Sofia - Форуми
Как да се направят още приюти за бездомни животни?
  • На страницата ви има линк към това как сте започнали и ми е интересно как наистина сте започнали вашата организация. Аз не съм в България в момента, но се надявам когато се прибера един ден да успея да направя един приют , който да предлага всички улсовия за бездомните животни , но не съм наясно с процеса. Ясно ми е,че има нужда от пари и рисурси, но знам,че има нужда и от много други организационни неща и затова ми е интересна историята. Аз имам около 100дк земя, която е в регулация, както и има голяма постройка там понеже едно време е било фуражен склад, но смятам,че ще е добро място за един нов приют за бездомни животни просто сега събирам информация как да си разработя идеята. Благодаря
  • Страхотна идея! С две ръце съм ЗА за тази идея!!!
  • Ако мога да помогна с нещо съм насреща!!! maria9936@abv.bg
  • Вие искате да направите само приют, или и съпътстващите го кастрационна и осиновителска програма? Като цяло, само приют, не би имал отношение към популацията от бездомни животни, т.е.-искате да помогнете на тези конкретни еди-колко си животни, прибирате ги и си ги гледате. На улицата нищо не се променя.
    Наредба 41 е тази, която определя нужните условия за приют, но в момента я променят.
    Имаме приятели във Варна, които от няколко години не успяват да си извадят разрешително за приют, та - много зависи в коя община точно са местата Ви. Столична община не вярвам да прави проблеми - ние сме късметлии, защото тук наистина искат да решат проблема. Не навсякъде обаче е така.
  • Здравейте. Аз сега виждам коментарите. значи за разрештелни и други няма да има проблем в тази област където ние имаме място както и от тази община там. По интересно ми е как се започва. Предполагам един проекто-план, като искам да включва и ветеринарна клиника както и доста други идеи имам идвайки от САЩ съм видяла и разучила доста. Опитвам се да видя има ли Европейски програми по които може да се кандидатира, както и разучавам международни организации и грантове ако има. Но просто се интересувам как всичко започва. Имаме земята но сигурно има доста неща да се помислят предварително и както казах най-вероятно има някакви стъпки които трябва да се следват и проекто план.