Animal Rescue Sofia - Форуми
Трите мишчици на Яна
  • This discussion was created from comments split from: Стани приемен стопанин - спаси живот!.
  • Чуден е клипът. Май е дошло време да и сложим обява на момата.

Ето тези джвъчки имат ОСТРА НУЖДА от приемен дом:
    http://arsofia.com/bg/23964/6-dzhudzhentsa-speshno-tarsyat-priemen-dom
  • Ако никой не ги е взел все още, ние можем да приютим 2-3  %%-
  • Яна, ще е супер, ако можете да вземете някое или няколко :)) от кутретата. Това наистина ще им спаси живота. Гледам, че има кандидати за осиновяване, така че дано се наложи приемната част да е по-кратка. А толкова малки мишлета, ще е по-лесно да се гледат в някаква кошарка или нещо подобно. Аз съм ползвала старо бебешко легло за отглеждане на 2 кутрета. Талаш вътре и готово - и почистването е лесно и за тях и за вас е по-добре. Стела, ще очакваме новини за джудженцата:)
  • Поли, много мерси за акъла :) не се бях сетила за талаш .. друго мислех да го направя, но така наистина ще е по-добре :)
  • Ами талаша е супер удобен за това. Като акат директно с лопатка за котешко го загребваш и готово. А и те самите няма да се омазват в ако. Единственото е, че доста талаш се ползва. Ако намериш някоя мебелна фирма която и остава материял, може него за ползваш. Или намери производител, за да купиш чувалче на едро. Ако нямаш легълце или кошарка, пиши, за да мислим дружно нещо подходящо за целта.
  • Добра вечер :) май ше минем без талаша, наслагала съм им вестници (не че успяват да ги уцелят). Може да се види на снимките горе-долу колко пространство имат - мисля че им е пре-достатъчно.

Давам тая вечер отчета, че утре едва ли ще ми остане време.. та като се прибрахме и ги извадих от кашона, веднага почнаха да пишкат и да ашкат.. последваха малко проблеми с ограждението, (добре че Мая я нямаше в този момент), но го оправихме.. купих им гранулки, изпрахме се, ядохме и сега не могат да си намерят място в креватчето.

И накрая, добре че беше тати, да ни направи вечеря за Бъдни вечер, че иначе щяхме да я пропуснем :)  

Ето и снимките на мишоците - две момчета и една дама (за цвет :) )

imageimageimageimageimage

Весела Коледа на всички!!!

SAM_1576.JPG
    630 x 472 - 48K
    SAM_1579.JPG
    630 x 472 - 53K
    SAM_1589.JPG
    630 x 472 - 37K
    SAM_1594.JPG
    630 x 472 - 45K
    SAM_1596.JPG
    630 x 472 - 52K
  • Ти направи коледно чудо за тях! Да си жива и здрава, ти и цялото ти семейство! Весела Коледа!

• Честита Коледа, Марияна :) 
    За съжаление обаче само на 3 от тях :( и май няма да мога да взема и другите... дано някой ги е прибрал :(
    Върнаха ми се безсънните нощи с тия бебета. Най-поспаливия и шишкав от тримата пискуна, се оказа че рано сутрин не иска да се гушка с другите бебета. Започва едно упорито скимтене, Мая като го чуе от коридора, му приглася, от което и детето се събужда 8-}  и за да е мирна къщата, ето така посрещнахме първите часове от Коледа

image

тая сутрин, още щом започна да мрънкоти, го взех при нас, и не успя да събуди никой друг 
    :o3
    SAM_1603.JPG
    630 x 472 - 47K
  • ето и едно клипче от тази сутрин след закуска
  • Много сте готини, ей! Това май ще си остане ваше, като го гледам как добре се чувства Татко му
    :x
  • Всички са много сладки. Да не говорим, какви безумни късметлии са! Живи и здрави да сте, момичета за добрината:)
  • Много сте готини, ей! Това май ще си остане ваше, като го гледам как добре се чувства Татко му
    :x

май не :) татко му си е харесал другия брат, и откакто са в къщи не спира да мрънка, че иска да си го оставим  (:| 
    Много се радвам, че и другите три успяха да си намерят семейство :)
    Ето малко пресни снимчици :

image
    imageimageimageimage
    SAM_1622.JPG
    630 x 472 - 41K
    SAM_1628.JPG
    630 x 472 - 47K
    SAM_1651.JPG
    630 x 472 - 25K
    SAM_1652.JPG
    630 x 472 - 30K
    SAM_1655.JPG
    630 x 472 - 23K
    SAM_1658.JPG
    630 x 472 - 25K
  • Ами като си го е харесал, как да му скършиш хатъра! Желая много здраве и щастие през новата година!
  • хихи.. Стела ми е направила отделна темичка, да си качвам снимчици на мишките, за да не пълня другата... сигурно :) миси Стела  ;;) имам осте, ама не съм ги намалила още.

Мариана - много успехи и здраве през новата година на теб и всичките домашни  

%%-
  • За да пълниш повече, бре! :)))))
    Искам мнооооооого теми и все със щастливи животинки като вашите :)))
  • Супер  :D ето следващата серия

imageimageimageimage

Мишките нападат Мая
    :ar!

imageimage
    SAM_1662.JPG
    630 x 472 - 43K
    SAM_1664.JPG
    630 x 472 - 51K
    SAM_1666.JPG
    630 x 472 - 51K
    SAM_1673.JPG
    630 x 472 - 40K
    SAM_1689.JPG
    630 x 472 - 28K
    SAM_1693.JPG
    630 x 472 - 32K
  • Майко, каква компания хулигани! :)))
    Обаче са много щастливи като ги гледам. Мая също =))
  • Абсолютни бандити! Местят си леглото, и ядат тапетите зад него :( А Мая, както се вижда на снимките, стои вързана за хладилника, че се захласва докато си играят и става грубичка. Като се отдалечат много от нея и почва да ги вика :D
    Тия дни установих, че мишчиците са стигнали по-високо ниво - плъхчета :D 
    Вече не могат да минат между пръчките на решетката 
    >:) сега показвам затворнически снимки, а утре може и едно (не-затворническо) клипче... 

imageimageimage
    image

Липсват им само костюмчетата с райета 
    :))
    SAM_1713.JPG
    630 x 472 - 53K
    SAM_1714.JPG
    630 x 472 - 48K
    SAM_1715.JPG
    630 x 472 - 53K
    SAM_1716.JPG
    630 x 472 - 32K
  • Обаче имаме малък проблем с дамата - не иска да яде никакви гранули, само храна от консерва :( 
    Ето го клипчето от вчера, сложих му малко музика за фон, че фотоапарата много стърже като приближавам 
    8->
  • Ах, колко с смешни тези малки маймунки:)))) Как смешно подскачат :D

Яна, супер е , че има дадохте шанс. Още малко и като ги осиновят и дай Боже и да получавате информация от стопаните, тогава ще усетите истинската тръпка на приемният стопанин. Позволявам си да пусна една чудна поема по темата, която четох в един друг форум:))

I am the bridge
    between what was and what can be.
    I am the pathway
    to a new life.
    I am made of mush,
    because my heart
    melted when i saw you,
    matted and sore, limping, depressed,
    lonely, unwanted, afraid to love.
    For one little time,
    you are mine.
    I will feed you
    with my own hand.
    I will love you
    with my whole heart.
    I will make you whole.
    I am made of steel.
    Because when the time comes,
    when you are well and sleek,
    when your eyes shine,
    and when your tail tags with joy,
    then comes the hard part.
    I will let you go,
    not without a tear,
    but withour regret.
    For you are safe forever.
    A new dog needs me now.

by Diane Morgan

И превод:

Аз съм мостът
    между това, което беше и това, което може да бъде.
    Аз съм пътят
    към нов живот.
    Аз съм от киша,
    защото сърцето ми се
    разтопи, когато те видях,
    сплъстен и с рани, накуцвайки, тъжен,
    самотен, нежелан, страхуващ се да обича.
    За кратко време,
    ти си мой.
    Ще те храня
    от собствената си ръка.
    Ще те обичам
    с цялото си сърце.
    Ще те направя цял.
    Аз съм от стомана.
    Защото, когато настъпи подходящият момент,
    когато си добре и здрав,
    когато очите ти светят,
    и опашката маха от радост,
    тогава идва трудната част.
    Ще те пусна да си тръгнеш,
    не без сълзи,
    но без съжаление.
    Защото ти си в безопасност завинаги.
    Ново куче има нужда от мен сега.

• Поли, благодаря ти за поемата - много е хубава :)

Аз отдавна не съм писала, но когато се появи поредица от злополучия с мишките ми се отщя.. 
    Първо нямахме възможност в началото на месеца да им вземем лекарство за вътрешните паразити, успяхме чак ден преди ваксината да им дадем. След нея пък, най-якия мишок почна да се залежава, викаме си - преял е! а то - температура.. след два дена почна и глисти да изкарва.. другия мъж и той - само че при него мина без температура.
    Дамата, да не остане по назад, не иска да яде гранули - тати какво ли не й прави - супички бульончета, залива гранулките, меша с храна от консерва... не и не! стигне ли до гранулите и край! Ще каже човек- фигура пази. Да, ама то стана кожа и кости.. само котешката храна я признава.. и като не яде, и не сере. и как ще разберем ако и то има глисти? :-(( сега сме пред заплати (демек на хляб и сол) и чак другата седмица ще можем сигурно да й вземем нещо по-лигаво за ядене..
    Добре че е тати, какво щях да правя без него не знам :-S да ги гледа, да ги следи, да поема разговорите с докторите.. аз на втория ден с температурата на големия мишок се бях ошашавила 8-X  Изведнъж толкова много деца ми дойдоха в повечко :-S па и половината болни
    Май се хвърлихме на дълбокото с тях - от много време не  бях гледала толкова дребни кутрета... и от къде ги хванаха тия глисти @-)

• Ще се справиш, не се притеснявай! На всеки му идва в повече понякога! Препрочети поемата на Поли и се надявам това да ти вдъхне сили! И най-важното е че си имаш подкрепа! Успех, стискам ти палци!
    %%-
  • Яна, само дишай дълбоко и не се притеснявай. Това с глистите не е голям проблем, ще се изчистят. Само някой вирус да не лепнат. Ако са били пълни с глисти отпадналостта е нормална. Ако можем да помагаме с нещо, само кажи.
  • Мариана, благодаря ти за хубавите думи :) това което казваш и писмото от Поли ни вдъхват нови сили да продължим, и вяра в малчовците, че ще се справят с гадинките :) 
  • Яна, мога да ти подаря 2бр. таблетки Prazimec D за вътрешно обезпаразитяване. Бях ги взел за моя куч още като го взех от приюта, но реших да му давам Drontal и тези си стоят така. Та, ако ти вършат работа - казвай. Единственото условие е да намериш време и начин да се видим някъде в района на БНТ, испанското посолство или Военното Уличище, защото нямам много време да обикалям из София.  :)
    Skoda Club Bulgaria
  • Ооо .. това е най-малкия проблем - давахме им и ние Дронтал Пъпи, (най-доброто уж) после и от приюта ни дадоха някакво друго... и разни други медикаменти... изобщо всичко, което сме могли да направим, сме го направили. Остава момента с чакането.. това е най-неприятното - чакане на резултата :( 
    Преди години така изтървахме едно кутре - умориха го глисти. Два дена не искаше да яде и на третия вече го нямаше :(
    Благодаря ти за предложението!!! 
  • За нищо! Стискам ви палци бързо да се оправят нещата! 
    Skoda Club Bulgaria
  • Спокойствие, и само спокойствие! Кутрета се гледат трудно, много трудно - винаги има проблеми, дори да си най-великия гледач и грижовник. Справяш си се супер, просто сега ти идват накуп много грижи.

Първо и най-важно е да се види температурестото защо температосва, а после и неядащата гад. Предполагам сте били на лекар?

Глистите са неразривна част от живота с кутрета, включтелно родените у дома от домашно куче бебета винаги имат глисти - това си е правило. Лошата новина е, че навсякъде около нас бъка с яйца на глисти, добрата е, че повечето от нас - хора и животни имаме досаттъчно силни имунни системи, че да не се заразяваме с тях. При ситните бебоци обаче е различно, ерго, всяко бебе има глисти, няма как. Редовното обезпаразитяване е единствено спасение, докато (както казват руснаците) не се прогонят.
  • Какво става с кутретата, изчистиха ли се от глистите?Ти поуспокои ли се малко?
  • Охх.. дишам дълбоко, казвам си "Уууусссаааа.." и съм по-спокойна. :) Ужасни са и тримата звера - непрекъснато се вкарват в бели, измъкват се от заграждението си, и игрите са им станали грубички - имам чувството че ще се разкъсат :( Една нощ се бяха измъкнали, разкъсали чувала с храната на Мая и хрупкат гранулки. (Поне за това си отдъхнах - че вече всички ядат гранули).
    Силно се надявам да сме се справили с глистите, но чак в петък ще им се дава следващото обезпаразитяващо и не знам какъв ще е резултата :( А и вече не можем да ги гледаме... тази седмица ще ги връщаме в приюта ... и то ще е студено.. и ако имат и още глисти :(( къса ми се сърцето :((
    Качвам може би последната серия снимки :( не знам дали си личи по тях, но за един месец при нас доста пораснаха : 

imageimageimage
    SAM_1740.JPG
    630 x 472 - 34K
    SAM_1739.JPG
    630 x 472 - 21K
    SAM_1737.JPG
    630 x 472 - 28K
  • Душички сладки! Страхотна работа си свършила! Дано бързо, бързо да си намерят стопани!
  • леле,колко са сладкии. Ако бяха при мен, щяха вече да са удушени от гушкане:)) Радвам се, че се радват на добро здраве;) И някак си за тях нямам съмнение, че ще бъдат осиновени. Не знам защо имам добро предчувствие:)

• Утре ще ви звъннем за втората ваксина. Яна, ще можете ли да ги задържите поне 2-3 дни след нея? При ваксиниране пада имунитета и е крайно неподходящ момент да ги вкараме в приют...
  • Nadia каза:

Утре ще ви звъннем за втората ваксина. Яна, ще можете ли да ги задържите поне 2-3 дни след нея? При ваксиниране пада имунитета и е крайно неподходящ момент да ги вкараме в приют...

Тази вечер успях да се свържа с Веси и да й споделя притесненията си за втората ваксина - страхувам се че може да не са се изчистили от глистите и да се получи пак като преди - температури, лекарства... 
    Последните 2-3 дни бяха тежки за семейния бюджет - детето ни бръкна доста надълбоко в джобовете, и ако се повтори и сценария с мишките, няма да се справим :( Ще очаквам утре да разбера какво ще кажат ваште доктори по въпроса, и ще мислим какво ще правим.... никак не искам да ги връщам в приюта в този студ :(
  • Ако не е проблем да седят у вас, а проблема е само бюджетен пиши на Поли за да ви помогнем.
    Поздрави

• СНощи до 3 ч. не можах да заспя, непрекъсното ги мисля :(  В момента най-големия проблем са финансите, но има и други външни фактори, заради които не можем да ги задържим още дълго. Както казах и на Поли предния път като ни предлагахте помощ (за което съм ви ужасно благодарна!!!) по-голям проблем е да стигнем до вас, отколкото да отидем до магазина и да вземем храна - живеем на "г*за на географията" и за да добера да вас, най-малко трябва да заредя колата с гориво :(
    Martin каза:

Ако не е проблем да седят у вас, а проблема е само бюджетен пиши на Поли за да ви помогнем.

Поздрави

С ваксини или без, можем да ги задържим МАКСИМУМ до края на следващата седмица :(
  • Ако има вариант да ви убедим да останат във вас, ще ви помагаме. За нас не е проблем да дойдем до вас.
  • ^:)^ ^:)^ ^:)^
  • Мила Яна, от доста време го мисля, сега ще го споделя.

Вие сте млади хора. Аз съм баба, която в момента не работи, не че не мисля и търся отново работа. Но ако в един момент мога да съм полезна с бабешка помощ, обади ми се. Нали знаеш какви чудеса правят бабите? Те помагат! И приказки знам много! И бърша с парцал.

Едно нещо не ми разрешават у дома. Мога да бърша, да готвя, да пера и много други удоволствия, но не мога да си взема отново животинка...

Но пък мога да помагам...!

Само условието " г на географията" може да ми се опъне...

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • cara каза:

Мила Яна, от доста време го мисля, сега ще го споделя.

Вие сте млади хора. Аз съм баба, която в момента не работи, не че не мисля и търся отново работа. Но ако в един момент мога да съм полезна с бабешка помощ, обади ми се. Нали знаеш какви чудеса правят бабите? Те помагат! И приказки знам много! И бърша с парцал.

Едно нещо не ми разрешават у дома. Мога да бърша, да готвя, да пера и много други удоволствия, но не мога да си взема отново животинка...

Но пък мога да помагам...!

Само условието " г на географията" може да ми се опъне...

Ужасно мило от твоя страна :) 

Това "г на географията" важи ако си в другия край на София, а аз съм останала с впечатлението, че си някъде в нашия район (може и да бъркам). 

Каня те през уикенда да ни дойдеш на гости, да видиш какво е пълна къща, преди да сме върнали мъниците, и щом можеш да разказваш приказки - да разкажеш една, две на детето :) 

Ние вкъщи също си имаме една баба, която се е побъркала от работа, и един ден говори едно, на следващия друго. Например, бебчовците като бяха болни, галкаше ги, гушкаше ги, помагаше да им правим манджи... после като се оправиха почна с "айде, няма ли да ги махате от тука тия помиари..." , казвам - "не, чакаме втората ваксина", и тя - един път каже "добре", после каже "ма какво ме интересува..", че даже и "като ходите да ги връщате, да им върнете и Мая"... Изобщо един ден се радва като й щъкат в краката, на следващия, много й миришели... и ние вкъщи я разбираме, че е на настроения, заради напрежение от работата, и си траеме, и се надяваме, че следващия ден ще е по-добре :)

та и за това те каня - да дойдеш и на нея да й разкажеш някоя приказка :) от външни хора се влияе повече отколкото от нас. Трябва да се разберем как ще стане...

Охх.. имам още много и снимки и клипчета на малчовците, ама нямам време да ги пусна...

• мила Яна, благодаря за поканата. Ще уточним подробности на лично.

Много се надявам да помогна с нещо.

Моят свекър беше много добър човек, казваше се Никола, но беше истински Ангел тук на земята. Едно от многото неща, които помня от него, е това: Той казваше "Бабите, сладките". И наистина сега ми се иска, след активен професионален живот, да бъда добра баба, в най-общия смисъл на думата. Приемам го почти професионално. Преди време гледах по френска телевизия предаване за това, как децата имат нужда от баба и приказки, имат нужда от детски живот.

Но това е по принцип темата за "бабата". В съвремието ни бабите са активни професионално, нямат време да бъдат баби, да са на разположение на децата и внучетата си.

Много ще се радвам да се видим, да нагушкам кучовците и да се запозная със сладкото ти детенце.

Това, което казва вашата баба, го разбирам напълно. Трудно е!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Ето клипчета:

и малко снимки:

трима срещу един

imageimage

и победааа

image
    SAM_1759.JPG
    630 x 472 - 34K
    SAM_1765.JPG
    472 x 630 - 22K
    SAM_1778.JPG
    630 x 472 - 28K
  • Яна, правиш прекрасни клипове!!!

Боже, какво щастие е това, Каква пълна къща, както хубаво го беше казала!!!

Мисля, че кучетата трябва да са поне две и оттам нагоре на брой! Мисля че Надя го беше казала и това беше откровение за мен - че истинското удоволствие е от две кучета и нагоре...

И тъжното е, че на Мая сигурно ще й липсват...

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Абсолютно ще й липсват :( особено с малкия "питбулчо" много си паснаха (от първото клипче) толкова се кротна и се поуспокои.. не прави вече толкова бели.. но за съжаление няма да можем да си го осиновим. Явно така ще сме. Може по-натам да вземем друг приемен куч..или кот :)
  • Знаеш ли, сега се сещам за нещо преживяно с моята Каричка, бог да прости.

С помощта на един любезен непознат човек от квартала извадихме от един контейнер за боклук, пълен с тежки строителни отпадъци, едно малко мяукащо същество, което нямаше и 10 см.

Тогава не знаех за Богров, а може и още да не е бил открит, но ако знаех и го имаше със сигурност щяха да ме научат как да запазя живота му.

Котето беше с нас около десетина дена. После си отиде. Много трудно беше храненето. И досега си спомням как сърцераздирателно скимтеше Каричка и молеше да й го дам. Страх ме беше за малкото същество и не го направих. А сигурно е трябвало.

За това се и сетих, като гледах как Мая си играе с кученцата и си помислих, че ще й липсват...

Нали е женска и природата й е дала майчино чувство. Но също така сме виждали и невероятни снимки на куче с две котки на гърба му и съжителство на различни животни.

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Видях и преживях кученцата на живо!

Прекрасни и жизнени, който си вземе поне две от тях, ще получи най-хубавата жизнена енергия в дома си и щастие за душата си!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • :))) хулигани-щастливци са това :)))
  • Чакаме вече новини от Поли за малките бандити  :)]
  • Малките бандити са екстра. Имат кодови имена Кунчето, Данчо и Дебелия:))) По принцип ако някой е за малко у дома гледам да не давам име и го наричам просто "малкият" или "малката", ама тези са 3 и трябва някак да ги различвам:)). Имат си заградено място, където си седят, но ги пускаме да си потичат и да си поиграят и на свобода. Вчера сутринта имахме голям проблем с Данчо( късокосместият). Някаква драма с пишлето му, което се беше оголило и заклещило и адски го болешеи беше посиняло. Но с помощта на комшийката-акушерка и съвети на д-р Станкова по телефона нещата се оправиха. На снимката чакат за манджа с батко Миро, който в игрите се оказва налазен от трима мишоци, които му ядат ушите, краката и всичкото:))
    photo.JPG
    630 x 470 - 40K
  • Милите ми мишУета  :x  много се радвам, че са добре и се приспособяват. Само дето снимката ми е малка и не мога да си я уголемя :(

Поли, много ви благодаря!!!