Animal Rescue Sofia - Форуми
  • Мили дами - Рая, Силве, Вики, Поли - време е да се заемем с организацията на следващото парти ююхуууу :)))

Оргсек ни е Рая, която е 99% сигурна, че можем да го направим на 12.02.12 в Бар Ескобар.

Концепция: Греяно вино, домашни хапки; черпим си хората, те оставят само вход-дарение;
    Занимавка: Направи си сам - разни интересни неща за правене с ръце;
    Мърчандайз: дъ южуъл, но непременно и мартеници, за тях ще напиша отделно.

Трябва ни идея за яка украса, може би концептуална музика, меню, посрещачи, продавачи, агитатори, плакат, помагачи и т.н...
    Let the fun begin! :))))
  • ок. по точка 1: чакам да ми звъннат от Ескобар за финално потвърждение и уточнение на детайли, иначе дотук управитела е съгласен.

2: концепция - греяно вино; домашни хапки - кой?

3: Занимавка - мой колега - Венци, ще дойде на 100%, той се занимава с оригами, ще покаже как се сгъват разни лесни нещица.

4: Мърчандайз - за дъ южуъл е ясно; мартеници - Надя беше споменала, че Светльо ще вземе цял топ червено-бели конци, и ще поръчат етикети и найлончета. Мисля да се концентрираме над гривни, защото не знам кой си закача мартеници. Нямам против уикендите като ходя до богров да режа от конците на парчета и да връзвам по един възел от двата края, после ж найлонче и етикет с телбод и готово.

5: Украса - пас съм тук; музика - мога да сваля на USB ако ми дадете идеи каква; меню - пас отново; посрещачи - нямам против да съм на входа; агитатори, плакат - пас; помагачи - всички :)

• За греяното вино изобщо не е толкова проста работата.
    Като отговорник по хранително-вкусовата индустрия Силвия трябва да ни осветли как се прави, какво приготовление изисква, какви посуди и т.н... Това трябва да го знаем отрано.
    Пак Силвето ще мъдри и храната, вероятно ще имаме да помогнем за нейното приготвяне за около два часа преди самото събитие. Франзелки с пастетчета, както бяхме обсъждани звучи идеално.

Иначе за занимавките трябва да се обадим и на момичетата от Манги, също да измислим и нещица от Джъмбо, с които дори най-големия левак да може да направи по нещо. Т.е. трябва по масите да има нещица, с които човек да може да се занимае.

За мартениците пуснах отделна тема, т.к. те са сериозна и доста сложна организация сами по себе си, да обсъждаме за тях там.
  • Стела, тази тема за всички ли е видима!? Ако не, добави сестра ми и Зори...двечките винаги ме изненадват с идеи, могат да дадат едно рамо....трите ми най-добри приятелки ( вкл. Зори ) рисуват страхотно...ако измислиш какво искаш да видиш, ще ги организирам и можем да ти направим 2-3 плаката :)) Отделно, имам една рецепта за едни вкусни медени сладки..,и с кака правим нещо като кроасани/панделки от кори за баница ( май беше )...можем да допринесем с малко папане :) Музика - ретро :)) На последното парти беше подбрала жестоки песнички ((:
    Друго...не се сещам сега...

Прилагам веществени доказателства:

IMG01204.JPG
    600 x 450 - 113K
    Snimka012.jpg
    600 x 450 - 62K
    Snimka014.jpg
    600 x 450 - 69K
    Snimka025.jpg
    600 x 450 - 59K
    Снимки4721.jpg
    472 x 630 - 31K
    Такъв е животът: със сълзи на очи казал клоунът и си нарисувал усмивка! ((:
  • Ехо, и аз съм тук :) - отговорника по манджарето  :) Коя е тази друга тема- за партито ?
  • Брей, какъв ентусиазъм:)
    Аз ще се включа с осигуряването на безплатно вино. Щом ще е греяно, значи само червено, така ли? Колко? За Сангрия партито бях взела по 30л. бяло и толкова червено, а се изпиха 5-6 литра общо.
    Горкия човек, който ще прави 30л. греяно вино, бай дъ уей...

• Ако ще е само греяно вино, да, трябва да е червено. За количеството - незнам. Другият проблем е дали ще можем да го греем на място ? Аз мога да го подправя предварително, но трябва да се сервира топло. Освен това имам известни съмнения, че ще се хареса от всички - доста е специфично. Може не всичкото да е греяно :) 
  • (пфф, дудна за разделянето на темите, пък съм пльокнала тука мартениците, смотана работа, преместих ги)

Да, не трябва всичкото да е греяно. А какво трябва да имаме, за да си го греем на място??? Голяма тенжура и котлон???
    Иначе за количеството... на виненото парти се изпи бая (пак на същата дата миналата година), за жалост не знам точно колко. Ако очакваме около 100 човека - да направим около 30-40литра греяно? и да има по един бидон бяло и червено за тези, които не го пият топло? М?

Силве, колко време отнема подправянето? Можеш ли да го подправиш направо както си е в бидоните и там на място само да го греем?
    За яденето - отиваме на концепцията за пастетите, нал тъй? Франзелки, пастетчета? И евентуалише Вики пише, че има желающи да пекат и да се представят кулинарно, тъй че можем да включим и това. Идеята е да е максимално домашен и юутен празник, че много ни избяга концепцията с последните партита.

Гоцки са плакатите, ето такива ни трябват за самите занимавки на място.
    Беше станало дума за човека с оригамите - да учи хората да прави сърца/жерави.... Може и момичетата от Манги да искат да се включат? Ринуша е писала хитрата идея да се правят мартеници на място - примерно кучешките може да се правят така, добра идея е.
  • Така, за винцето ни трябва точно тенджура и котлон. Да, мога да го подправя в бидоните, дори е по-добре така, че ще престои с ароматите. Мисля да метна и едни бисквити за него, но ще видим. 
    За яденето, да, пастети от различни неща - боб, сирене, дробчета...за да са доволни всички. Освен това няма да са излишни и сладки и соленки в разумни количества :) А тези, които искат да ударят кулинарно рамо, винаги са добре приети !!! 
    Стела,казвай , ако трябва да правя и нещо друго до тогава, защото манджите ще се готвят в последния момент :) Например, мога да направя любовен (шоколадов)  елексир ( ликьор ) за продаване или подаряване - имам около 10-15 малки бутилчици ? А? 
  • ами аз си записвам какво да питам в този бар, че не знам, с тенджера и котлон доста сложно звучи, дано се навият, а да не се хванат за главата,макар че ако не се навият, и само вино без греенето според мен пак е ок...
  • Питай за котлон, тенджери можем да си занесем.
    А не може ли да се подгрява в електрическа кана?
  • Ще е доста по-сложно, а и може да похабим каната...знам ли...
  • Списък за пазаруване:

1. За украса?

2. За заниманията
    а) Глина (има в Джъмбо, супер евтина)
    б) Червени и бели конци
    в) За оригами -каква хартия? Ножици?

3. Храна
    а) Силве, дай списък:) Много съм развълнувана от концепцията с малките сандвичета, като на детски рожден ден:)
    б) Пластмасова посуда - чинийки, чашки
    в) Салфетки
    г) Чували за смет

4. Напитки
    а) Вино - мисля пак да взема по 30л.
    б) За безалкохолно степчета ли?

За мъкнене от домовете:
    а) Тенджера (една ли?)
    б) Кани за вино
    в) 1-2 бутилки 10л. с помпа (за безалкохолното)

Въпроси към заведението:
    - Има ли достатъчно осветено място за заниманията? Все пак е бар.
    - Има ли котлон?
    - В колко часа можем да влезем и кога трябва да свършим партито?

За доброволци:
    -Продавач на мърчандайза (да носим ли календари, как мислите?)
    -Посрещач на входа
    -Барман
    -Ръководител ръчен труд - мартеници и фигурки

Допълвайте, че опитът ни досега доказва, че винаги нещо се забравя...

• Stella каза:

Гоцки са плакатите, ето такива ни трябват за самите занимавки на място.

Т.е.? Да правим за украса или искаш плакатите да обозначава къде какво се прави!? 
    Папането ще го направим....отдавна не съм правила и сладките, и кроасанчетата, но се надявам да се ядат :D

Aз съм ЗА календарите, тениските, чашите и прочие...все ще се намери някой, който да не е минал да си купи и ще си вземе от нас :)
  • Наде, мисля да направя различни разядки - бобен пастет например, разядка със сирене, пастет...такива неща...ще го обмисля и ще дам подробен списък за одобрение :) А вия ми кажете дали да направя бутилките с шоколадовия елексир. Аз мисля, че ще са на място :) Ще им направя и етикетчета :) 
    За безалкохолното, имам 3 литра сироп-разтворим, от който могат да излязат поне 15 литра сок - 3 вида плодов. Мисля да го донеса- вкъщи никой не го пие ...Ако мислите , че трябва още...
    Една голяма тенджера може да ни свърши работа...
  • Според мен няма какво да обсъждаме с хората от бара греяното вино - това само ще им се стори като неприятна подробност. По-разумно ще е да си намерим преносим котлон и да си направим установката без много шум на място - с нищо няма да им попречим, ще бъдем внимателни. Не става дума за нещо, което ще им попречи или ще ги измъчи - просто едно котлонче някъде, върху него една тенджера и толкоз. Всякакви диалози на тази тема могат да ни развалят концепцията.

Ще ни трябват:
    -бидони с вино, овкусено;
    -2 грамадни оборотни тенджери (едната се стопля и пие, слага се втората, като се опразни първата се сменят и т.н..)
    -един преносим котлон
    -два големи черпака
    -пакет кухненска хартия

По 30л бяло и червено ли мислиш, Наде? По-добре по-малко бяло вино, миналите пъти не се изпи и то главно защото червеното беше наистина много хубаво.

Иначе за безалкохолните мисля, че трябва да бъдат Степчета - Студен Чай. Направо да ги разтваряме в големите бутилки от минерална вода. Остава въпросът - къде са ни помпите?? Бяхме купили 2, мисля, че едната се счупи.

За календари и тениски - според мен си е задължително. Надявам се да имаме и малко чаши за тогава?

Ръководителите по ръчен труд мисля, че трябва да са повече от 1, т.к. ще има различни концепции... Като цяло по 1 отговорник по кръжок е хубаво да има.
  • За гряното вино, ние ще донесем индукционен котлон и тенджера 10 литра. За около 1-2 минути ще е готово виното.
  • У, идеалише. И аз ще донеса 1 голяма тенжура и сме готови.
  • Само да вметна, че тенджерата трябва да е от желязо...
  • Тенджерата НЕ трябва да е алуминиева!!! Това е важно, за да няма метален вкус :) 
    Моля, кажете, да правя ли шоколадов ликьор, нужно ли е...или...не???
  • Maлко ме притеснява факта, че от Ескобар последно ми писаха на 20-ти:

Rum Bar Escobar20 January 11:38

Здравейте,
    малко по-късно ще се свържем с Вас...
    Поздрави,
    Ивайло
    P.S. Първият отговор на управителя беше да...

И ми имат телефона, но не са ми звъняли. Аз нямам телефон на въпросния Ивайло. От тогава им писах 3 пъти, снощи беше третия, да ги питам кога ще се чуем, и вчера дори им писах, че ако не става, просто да кажат, за да знаем, и отново - никаква обратна връзка :(

Писах отново на Туинс, където условията бяха същите - те обаче могат само на 5-ти или в края на февруари. 12-ти им е запазен за някакъв фестивал:

за съжаление 12-ти е част от фестивала, който ще се състои при нас и вече програмата е готова. Ако не ви е късно, може в края на февруари да го направите. Пишете ми или се обадете, ако решите нещо.

5-ти е много рано, няма да успеем, края на февруари пък е късно и се обезсмисля виното за Трифон Зарезан :( Какво да правим сега? Да ги чакам ли от Ескобар още няколко дни да се обадят или да търся ли другаде? Да не станем малко short in time...

по точка 2 на Надя, за оригами уъркшопа, Венци каза че е подготвен с хартия, и няма нужда нищо да му набавяме откъм консумативи. Те ще са двама човека и са сигурни.

По точка доброволци, аз нямам против да съм на входа този път.

Календари според мен Да, още е началото на годината, има за кога да се купуват. Разтворими сокчета - степчета като миналия път също е ок според мен.

Да не забравим още брошурки за кастрацията, осиновяване и тн, и поставка за брошури /пласмасова, мисля че имате/ и също картонена касичка на входа.

• Хм, неприятно. Ми, хайде звънни им, за да знаем със сигурност дали търсим друго място.

• Стела, на кого да звънна? Написах, че на Ескобар нямам телефон, комуникацията тече по мейл, само те ми искаха моя номер, имат го, но не се обаждат, въпреки, че няколко пъти ги подсещам :(

На Туинс имам номер, но те са ок само за 5-ти или за края на февруари...

• Пак по въпроса:

Отговориха ми най-после, дадоха ми телефона на управителя - Пламен. Звъннах му веднага. Явно комуникацията му, с този, който говорих преди това - Ивайло, event manager нещо куца. Значи, двете основни неща, които каза са, че не са много съгласни за консумацията на сокчета /като му казах, че ще си донесем вино, каза, че виното не е проблем/, но предложи да има консумацията 1 чаша горещ шоколад на човек, който той да подсигури. Много мило, но това някак ни се бърка с тематиката. Плюс, каза, че лица под 18 не се допускат, което вече идва реален проблем... :Х

Предложи да ми звънне след час и половина, за да предложи всичко, което те биха могли да направят...

Мамка му, Туинс беше толкова по-идеално и като подреждане, но са заети на 12-ти :(((
  • а за кабинет как стоят нещата?

като цяло за workshop тематика, е по-добре да е заведение тип кафе, отколкото бар, с ниските масички и добра осветеност... а в ескобар не знам доколко е така...

• Това за възрастта е много shit :(( А за топлия шоколад, аз специално съм много доволна, защото вино и степчета не пия :D Само че по би подхождало, ако имаше деца, които да го пият освен мен, а сега :(((
  • Ами, понеже много се закучи, нека пак го направим в Клуб Кабинет на Драган Цанков. Там поне винаги мога да го взема, без разни ограничения или пари... Не е кой знае колко лачено, но...

П.П. Говорихме си със Стела и Рая, Кабинет е резервиран за 12.02.
  • Oоо супер! Значи, можем вече да го обявим, като има плакат и с един event във ФБ да напоканим хората и да се знае.

Аз нямам търпение вече да пакеритам мартениците. Там какво стана, поръчани ли са? За картончетата има ли някакви определени размери? Ако са като миналогодишните, аз тук имам едно, мога по него да направя и напринтирам такива. Ако не, какъвто файл ми дадете, такъв ще принтирам и режа, за да са готови за пакетирането... в готовност съм :)
  • Hello?
  • Действаме тогава! :)
  • Хора, трябва да сменим датата.
    Новата клиника на нашите френдове от Добро Хрумване се открива на 12-ти в 17 часа ахахах :)))
    Така че - пускаме го за 19-ти, няма как.
  • Да пообобщим:

Kак стоят нещата в Кабинет с музиката? През USB ли е? Каква неангажираща музика за фон е добра идея според вас?

Ще цитирам по-горен пост на Надя, като най-подробен да видим какво става:

1. За украса? - ?? тук не знам какво става
    2. За заниманията:
    а) Глина (има в Джъмбо, супер евтина) - Ако вземем глина, кой ще се занимава с нея?
    б) Червени и бели конци - Това май го движи Светльо откъм мартеници за продаване. ако ще има и за правене на място, също като горе остава кой ще се занимава.
    в) За оригами -каква хартия? Ножици? - тук всичко е ок, те ще си донесат, искат само усмихнати и позитивни хора. трима човека са за момента.

3. Храна
    а) Силве, дай списък:) Много съм развълнувана от концепцията с малките сандвичета, като на детски рожден ден:)
    б) Пластмасова посуда - чинийки, чашки
    в) Салфетки
    г) Чували за смет
    Тези неща си оставатм за пазаруване

4. Напитки
    а) Вино - мисля пак да взема по 30л.
    б) За безалкохолно степчета ли? - да.

За мъкнене от домовете:
    а) Тенджера (една ли?) - две.
    б) Кани за вино
    в) 1-2 бутилки 10л. с помпа (за безалкохолното)
    г) -бидони с вино, овкусено;
    -един преносим котлон
    -два големи черпака

Въпроси към заведението:
    Заведението се смени и сега всичко е ок, 10х на Надя :)

За доброволци:
    -Продавач на мърчандайза (да носим ли календари, как мислите?-дам) На това и следващото можем ли да се разделим с теб, Вики? Освен ако на мърчандайза не е Анелия от Вирту, която доказано се справя суперски.
    -Посрещач на входа - като горе
    -Барман - ??
    -Ръководител ръчен труд - мартеници и фигурки - ??

поставки за брошури, касичка за входа... друго да се сеща някой?
  • Ако има микрофон, то всеки може любезно да каже какво му е на душата, да разкаже смешка, легенда за мартениците, повест за кучето - наша обич и другар......... и т.н.

Да напишем нещо за любовта към хората и животните. Може да отворим тема тук "Любовта, виното и съществата, които обичаме". Аз мога да помогна с малки козметични награди от работата ми с Ейвън.

Това да го изнесем на сбирката "Парти" и да наградим добрите (а защо не и всички участници?)

Очаквам вашето мнение!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Хората много обичат игри с награди.
    Една викторина би била страхотно забавна :)
  • Ъъъ, имам спомен, че имаше някакъв проблем с музиката в Кабинет, но не помня какво точно беше...Дали не трябваше ние да си носим уредба?!?! Стелу, ти да помниш случайно?
    Мисля, че няма смисъл да търсим микрофон - хубаво е, ако има, но да плащаме, не си струва.
  • ако салонът не е голям, може и така. С микрофон е по-добре, може да се създаде приятно настроение, хората да станат по-близки. Ако няма - здраве.

А какво ще кажете за темата за любовта? Може ли да пуснем такава тема?

Никога не съм правила викторина, не бих могла сигурно да помогна, но ще помогна с наградки.

И за всичко, за което има нужда от помощ.

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Stella каза:

Хора, трябва да сменим датата.
    Новата клиника на нашите френдове от Добро Хрумване се открива на 12-ти в 17 часа ахахах :)))
    Така че - пускаме го за 19-ти, няма как.

Лошото е,че на 19.02. съм на работа.Хубавото е,че съм на по-малко от 5 мин. път пеша.Може би най-сетне ще успея и аз да се включа в купона. :-))
    Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
  • Raia каза:

-Продавач на мърчандайза (да носим ли календари, как мислите?-дам) На това и следващото можем ли да се разделим с теб, Вики? Освен ако на мърчандайза не е Анелия от Вирту, която доказано се справя суперски.
    -Посрещач на входа - като горе
    -Барман - ??
    -Ръководител ръчен труд - мартеници и фигурки - ??

поставки за брошури, касичка за входа... друго да се сеща някой?

Барман можем да сложим Ицо...хм?

Рая, аз, сестра ми и Зори сме отново на линия и може както и на Хелуинското парти да се менкаме :) Една на вход, една да продава, една да си обикаля....с теб ставаме 4, така че мисля, че въпросът с помощниците за вход и мърчан е разрешен :))

Хрумна ми една смахната идея, ама не знам до колко е осъществима...по случай на шегите, които се разменяха вчера в офиса спрямо гледачите, се чудя ако такива дойдат на място не можем ли да наддаваме за тях и така да се дарят допълнително парички. Разбира се, не знам до колко такова нещо ще се получи в Бг и дали примерно гледачите биха отделили половин час да прекарат с някоя дама, която е платила за вмиманието им..хихи...пък и да не излезем със странна концеприя, ама така или иначе е малко след Св. Валентин, аз да предложа :P
  • Да, идеята е добра, можем евентуално да направим нещо такова като дойде време за 2-рия РД.
    Засега мен повече ме смущава, че са се записали много хора, а няма да е топло като миналата година, че да си стоят навън "излишните". Та не знам къде може да се проведе такъв търг в Кабинет - при всички положения трябва да остане най-малкото за Баучер (където има и градина).

• Ха сега, какво записване, какви излишни?

Значи ли, че като не съм се записала някъде, не мога да дойда?

Всъщност сега се сещам нещо за фейсбук... Така ли беше?

Ами ако нямам фейсбук?

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Записването е само за да имаме приблизително инфо колко хора планират да дойдат - няма задължителен характер.
    Почти 300 души са се записали, че ще дойдат "със сигурност". Което си е много и значи, че поне 100 от тях ще са налице. Което пък идва да каже, че трябва да се готвим за 150 човека в заведение за около 80 :))))
  • Ох, олекна ми! Значи мога спокойно да дойда.

Момичета, вие имате опит и все пак - защо не помислим за по-широко място за в бъдеще?

Майчице, ако можеше да се приемат 300 души... Ами то е като мечта!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Привет, 

айде и аз се включвам.
    казвайте какви задачи има неразпределени, аз имам време и през седмицата.

ПС: Мога да наглеждам масата където се правят мартеници :)
  • Аз обмислям храната...С преценката за количествата съм затруднена. Евентуално, ако се избистри колко хляб ще трябва , мога да се ориентирам колко да са  мазанките. Иначе си мисля за 
    > бобов пастет 
    > маслинова паста ( мога да я направя , можем да купим и готова, няма голяма разлика)
    > лютеница със сирене
    > хайвер от грис ?
    > пастет ( мое производство от пилешки дробчета)
    Мога да направя и кекс - солен, сладък...  

Има ли нужда от по-голямо разнообразие ???

Ще направя и бутилки с шоколадов ликьор за продаване. Друго???

• Количества... хммм какво мислите, хора?
    По всичко изглежда, че ще имаме голям наплив и сериозен недостиг на пространство.
    Принципно хората не идват, за да се наядат, но когато има нещо вкусно - умрат да си вземат. Така че бих заложила на едно доволно количество.
    Като за 150 чиляка минимум. Как ли изглежда това в сандвичета?

Силве, много е добър списъкът. Малко "хайвер от грис" не мога да си го представя?
  • Най-скорошният ми опит е от ноември...5 франзели ( направени на сандвичи ) ги изядохме 10 човека и търсихме още, въпреки наличието на още много неща за похапване...не знам за 150 човека какво количество трябва :D
    Мен основно ме притеснява малкото пространство :( дано е по-топло др-та седмица...

• За да компенсираме липсата на място трябва да е много весело.
    Това няма да се получи само с ядене и винце. Какво да организираме на място освен направи-си-сам? Игри някакви, нещо с дребни награди, може дори сладки работи да са?
  • Викторинката с кучешки и други въпроси?

Аз предложих козметични наградки. Колко да приготвя?

Пишете нещо от любов в темата. Пак ще приготвим наградки.

Мисля, че ще се справя с наградките.

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • То игри бол, въпросът е какви да са :) Миналата година, по същото време, си носихме Не се сърди човече, Скрабъл и карти...На мен, лично, любимите са ми Ламба ( това с минаването под въжето ), Асоциации и Филми - разделяте се на два отбора, измисляте филм и трябва да познаят заглавието му, само с жестикулиране ((: :D Винаги става голям смях....ама ще се изисква някаква организация/кординация...а и аз имам сценична треска и никога не доброволствам за игри, викторини и прочие...и от това, което съм видяла на предишните партита 95% са като мен...затова трябва да е нещо семпло и закачливо, в което а участват повече хора :)
  • Кога трябва да предам червеното вино за подправяне?
  • викторина с въпроси за отглеждане на кучета е много добра идея!