Animal Rescue Sofia - Форуми
Готови ли сте за куче(та)?
  • Много хора си мислят, че гледането на куче е само приятно, успокояващо занимание. Всъщност, като всяко нещо и кучето изисква жертви - обувки, книги, дрехи, цветя...и много други неща. Това е тема, в която да показваме белите на нашите любимци. Всеки, който има куче за заварвал страшна гледка вкъщи, но не всеки има самообладанието да извади фотоапарата в този момент и да заснеме "произведението".Така че нека надпреварата по най-голяма беля започне сега:))
    IMG_0344.JPG
    470 x 630 - 35K
    IMG_0350.JPG
    470 x 630 - 37K
    IMG_0354.JPG
    470 x 630 - 35K
    IMG_0469.JPG
    470 x 630 - 37K
    IMG_0464.JPG
    470 x 630 - 43K
  • ахахахха на едната как са се строили ,чак не мога да ги изброя колко са толкова им е дълга редицата:)
  • 3 са  Валя, просто огледалото следва и изглеждат като безброй:)), но дори и нашето апартаментче си има граници:))) Мъфи, Дафи и Рози. И трите щастливо задомени, първите две в Австрия, третата у дома :D
  • Пакости много ,но доказателства малко:)) Само ще спомена за изядените обувки ,чехли , нова рокля за сватба ден преди събитието:)))
    5375_1104236287747_1281955106_30279216_367769_n.jpg
    604 x 453 - 52K
    5375_1104236327748_1281955106_30279217_211100_n.jpg
    604 x 453 - 53K
  • ааа да, объркала съм посоката на снимката:))) малко са!

• Хаха много яка тема, тези са ми любими и под  разкъсания дунапрен се вижда изядения балатум  :D
  • хахаххахаха, най-важното е да се позира гордо пред постигнатото
    :))
  • Страхотна тема :)) за съжаление обаче като се прибера и видя ужасът, се чудя от къде по-напред да захвана да чистя, а не къде ми е фотоапарата :) а и скоро не е имало чак такива поразии - експериментът с мишките се оказа много успешен и Мая доста се кротна :) ако се задържи така до пролетта, пак ще сменяме тапети :))
  • Мили боже... омммммм, омммммммммммммммм!
    Не знам, ако заваря подобно нещо вкъщи ще има убийства...
    Тук голямото хулиганство се състои в пренасяне на някоя обувка от коридора в хола. И много рядко нощно изчезване на забравени на масата храни.
    Бъдете благословени, мои мили кучета, че никога нищо подобно не сте правили вкъщи, защото ако бяхте - вече нямаше да сте между живите.
    Омг, омг, омг, Поли... моите съболезнования.
  • Здравейте!
    Искам  да поздравя създателите и всички, който имат отношение към този сайт. Едно голямо БРАВО!
    Любовта и уважението към животните е мерило за човечност и благородство, за доброта и състрадание. Дано има повече такива хора!
  • Лелей! А вкъщи се считаше за страшно, че Ерик изяде подлакътниците на едно канапе. Като гледам снимките на Поли направо ми става зле.  :-S 
    Skoda Club Bulgaria
  • Присъединявам се към голямото БРАВО за сайта и форума. Обожавам го заедно с всички кучовци и хора. Обожавам и уважавам.

Съвсем сериозно се отнасям към класацията на постигнатото. Имам две първи места, разкъсвам се да кажа, кое е по-доброто и все пак: втора снимка на Поли с осрания балкон ми е позната до болка, и обожавам муцунката (каква изразителност и дълбочина на чувствата) на Голдъна, застанал сред белите преспи на бялото нещо, което не мога да идентифицирам що за пълнеж на какво е...!!!

Това са моите две първи места по темата. Но нека да изчакаме спокойно и да видим какви още разкрития ще има.

Спомняте ли си от филма К-9 как Белуши възкликва от осраната баня: Това не може да е от едно куче!!!

Темата е прекрасна!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Хихииих, радвам се, че нашите постижения ви радват:))))) Имам се за човек с голямо чуство за хумор, щом като заваря нещо подобно и се захилвам, вместно да почна да изхвърлям четирикраки през терасата:)))
    Ама айде включвайте се и вие, не може само моите псета да са зверове. Аз почнах от най - шокиращите им снимки, ама има и по-леки поражения. Нека видим вашите унищожени обувки, разпарчатосани книги и вестници, нагризани дивани....
  • неидентифицирания  пълнеж е от една възглавница на едно ново диванче което все още е живо ,но отказвам да си го покажа :>
  • не знам дали забелязвате барикадата от маси и радиатори на вратата към другата стая:))) Но не ги спря! Телевизора бяха съборили и счупили :-SS и това са само едно куче и една котка...
  • Мабожке и мондийо!

Сватбена рокля... барикадиран телевизор...

Комбинацията куче + котка е равна на Батман и Кетуоман (леле че е смешно написано с кирилица!).

Вали, бедна ми е фантазията пред всичко това...!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • ахахах кара споко, това е минало ,беше само първата година на тези двама разбойници (наборчета са) Сега положението е къде ,къде по спокойно :)
  • O!M!G! бях пропуснала някак снимките на голдъна поразена от снимките на Поли...
    добри хора сте вие, много добри!
  • Оххх, имам и още снимки, ама  са на компа в нас. Те са още от време оно, когато Жилет беше бебе и беше сам с 2 котки. Надявам се скоро да мога и тях да кача:)
  • Наш'то звер  се усети оня ден, че мишките вече ги няма, и започна да унищожава новата си постелка (трета или четвърта поред). Тоя път фотоапарата не беше потурчен в най-неподходящия момент, та успях да я щракна.
    SAM_1871.JPG
    507 x 630 - 35K
  • Мила Яна, вземи стар чаршаф или пелена или какъвто и да е памучен парцал, навържи го на хубави, големи възли и покажи на Мая къде е играчката. Не знам колко ще издържи, но и аз имам у дома количества памучни парцали, та се надявам така да я отучим да си яде леглото.

Не режи клона, на който седиш!

Не яж леглото, на което спиш!

Мая е прекрасна и много фотогенична!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Кара, това е един много много умен съвет :)
    И повече не и слагайте постелки с реснички - те си плачат за гризане :)))))))
  • мдам.. пробвах го това, има ефект :)
    Стела, то каквото и да й сложа все й крещи в муцуната "Ела Майо, ИЗЯЖ МЕ!!"
    Последно време спи в леглото при нас. Като се събуди през нощта, и й е тъпо, си гризка юргана 
    :o3
  • Мила Яна, както вървят нещата, то ще трябва не легло на Мая, а завивчица за вас!!!

Любов необяснима, това е нашата любов към косматковците!

Следващата постелка ще е без реснички!

Сещам се какво трябва, от онези кокали, дето ги продават по магазините за домашни любимци, може да помогне.

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Те са твърде бързи за изяждане - щом е такава дъскорезница ще и трябва нещо много по-сериозно.
    От това, което описва Яна на тази Мая ще и свърши работа само голям бедрен кокал от теле. Има да го гризе - до второ пришествие.
    Яна, хращаш един грамадански кокал, заливаш го с 1 кана вряла вода, за да не ти прави мизерии из къщата и го пльокаш в коридора да маа зъби като толкова и се гризе. Иначе ще гризе наред.
  • Къде дават такива кокали? 
    Бях й взимала от онези кожени (май) кокали от зоомагазините - най-големия беше 7 лева. За толко пари си мислех че цяла седмица ще си го гризе - видя му сметката за два дена
  • Господи, тая Мая, а като гледаш кучицата, въобще не дава вид на толкова яка гризла!

В Била съм виждала големи торби с кокали за кучетата. Много бяха добри. Всъщност това са прекрасни кокали и за бульон за човеци, но трябва да са пресни, и за човеците и за кученцата. Там може да се попита и за цял кокал, ако е необходимо. Бяха и на много приемлива цена от лев-два за може би 2-3 кг. Но нямам поглед в последно време... Там трябва да се попита.

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • И моя е дъскорезница и "кожените" кокали ги ядеше като солети, точно тези най-големите по зоо-магазините. Докато не открих, че в Метро има някакви немски кокали, които му стигат за поне 5-6 дни интензивно дъвчене.  :)
    Skoda Club Bulgaria
  • Тези в Била са върха за сурово хранене, но са прекалено фини за точене на зъбища на подрастващо гризли - едно средноголямо куче ще ги опатка за час-два. Трябва си сериозен кокал - огромен, като от динозавърски разкопки, за да може поне 2 седмици човек да не се разправя с бели и мизерии вкъщи.

image

За таквоз нещо иде реч. Аз като имах един гризач у нас приемно бях взела такъв от месарницата, но не знам около вас къде ще намериш. Но има, със сигурност. И наистина много помага.

Проблемът с гризането е, че го забраняваме, а не даваме алтернатива. А някои кучета имат наистина много остра нужда да си гризат нещо постоянно, особено като пуберчета. Ако не съчиним вариант, при който тази енергия да може да се насочи другаде - няма шанс да се отървем от деструктивното поведение (това е валидно за всички кофти навици).

Не забравяйте като давате кокали, че трябва да са сурови. Затова именно се заливат само с вряла вода отгоре, че иначе разнасят мизерията по цялата къща.
  • Не се ли размирисват на мърша тия кокали? 
    Skoda Club Bulgaria
  • Не. Те ги изяждат целите. Първо хрущялите, а после, ако не успеят да изгризат самия кокал (но ще успеят, защото не е термично обработен) изсмукват и облизват отвътре костния мозък.
  • Мерси. Може да пробвам значи :)
    Skoda Club Bulgaria
  • Мила Стела, ти си върха! Смяла съм се от сърце!!!!!!!!!!!

Е, разбира се, на тези, на които им гризат на главата 24-часово, съвсем не им е до смях!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Преди време и аз бях зарадвала моите любимци с по един такъв кокал - огромен, телешки от бедро.Бяха безкрайно щастливи,както и аз, докато не ми звънна съседът от долния етаж да ме попита какво се случва у нас и какво пада непрекъснато с такъв трясък :D Не му разкрих причината, но прибрах тези над двукилограмови лакомства.Иначе да,работят безотказно
    Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
  • АААААААААААААААхахахахаххахахахахахаххаааааааа! Ето това не беше ми минало през ум. Но то е защото у нас ги давам в коридора, а съседите не се оплакват от такова трополене.
  • Стела, защо трбява да са сурови кокалите?
  • Защото, когато се обработят стават твърди и се трошат на остри трески, които могат да наранят глътката, стомаха и червата на кучето.
  • Оу, благодаря, това не го знаех. А като са сурови, няма ли опасност от болести?
  • Има ако месото е с неясен произход - от гледано "по селски" животно, което не е обезпаразитявано, имало е контакт с мишки и т.н... Особено рискови са меките органи.

Пробвай като правите пържоли вкъщи и ще видиш - като са сурови се трошат, като са опечени се цепят.