Той е живял цял живот в приюта и не познава нищо извън него. Вече е на година и половина и аз съм безкрайно щастлива, както и всички покрай мен, че той се адаптира ужасно бързо .За двата дни, от които е при нас той се държи прекрасно, вече се закача и търси да си играе, макар и много от типичните "кучешки " игри са непознати за него. Просто ... обожавам го :)
Много съм щастлива, че има толкова много хора, които осиновяват кучета от приюта, защото там е пълно с безкрайно много невероятно красиви, добри и безкрайно обичливи животни .
Супер! Най- се радвам на черни осиновени кучета. Милите по незнайни за мен причини са най-малко харесваните. Ако се загледате по клетките в приюта, ще видите една камара черни кучета, които с нищо не са по лоши от белите или шарените, но за жалост "не грабват окото". А още повече се радвам, че Спот е осиновен от човек, който така любящо говори за него и като цяло за кучетата. Бъдете много много дълги години щастливи заедно!!!!
http://arsofia.com/bg/23726/charovnitsi-na-po-godina-godina-i-polovina ... ако става въпрос за Спот от тази тема, бих казала, че съм повече от щастлива, че най-накрая е намерил дом това прекрасно и отличаващо се момче...разкошен е и не случайно му лепнах това различно име ^^ Така ли ще се казва и за в бъдеще? :) Много любов, веселие и забележителни моменти заедно ви пожелавам! Благодаря ви, че сте го забелязала!
Такъв е животът: със сълзи на очи казал клоунът и си нарисувал усмивка! ((:
Много съм щастлива, и искам да ви споделя моята радост- Спот се научи да играе. Понеже никога не си е играл с хора, той не знаеше какво и как да прави, но днес все едно се прероди :) -гонихме се(макар и из апартамента :) ), той скачаше и дори започна да гони гуменото топче, от което до скоро го беше много страх :) Много съм горда с него и нямам търпение да се научи и на други неща и да ви ги споделя :)
Днес, макар и с много страх в сърцето, се престраших да го пусна от повода.
В началото като го взехме, забелязах че става много притеснителен, дори уплашен в присъствието на на други кучета. С малко повече от моя страна започнах, макар и леко на сила, да го карам да се запознава с кучетата, за да може да се социализира. С всеки изминал ден той става все по спокоен и дори днес за първи път не беше подвил опашка, а се радваше на компанията на други кучета. Вече си има приятелка-Ая(красива и много игрива голдън ретрийвърка), с която днес падна невероятна игра.Беше толкова щастлив на свобода, направо грееше.
А изпуснах да ви се похваля, той беше изключително послушен докато бе пуснат.(а и не само тогава)
Мога да се похваля, че той е изключително възприемчив, не прави бели( за това май няма да посетим темата за белите на нашите любимци ), знае (горе-долу :) ) няколко команди, но за 2 седмици това е много повече отколкото съм се надявала.
Е няма как да пропусна отново да похваля моя черньо - Спот вече знае няколко команди. Бях направо изумена, колко бързо научава всичко, колко малко му трябва за де е перфектният домашен любимец ( макар и да не беше такъв, ние вече толкова много си го обичаме, че нищо не може да промени това, колко е ценен той за нас). Трябва да Ви кажа,че всеки ден когато излизам някъде, нямам търпение да се прибера, като знам какво ме чака в нас - едно безкрайно любвеобилно същество, което непрестанно ме обсипва с целувки, прегръдки и безгранична обич.
Чудя се кой излезе по-голям късметлия, Спот или вие? :)) Такъв красавец е! И какви хубави снимки - на свобода! Разбира ли се с други кучета, как се държи!? ((:
Много обичам да чета темата и да следя напредъка на малкия Бандит! Продължавайте все така да ни държите в течение!
О вече няма абсолютно никакъв проблем с общуването с други кучета.
Е, определено предпочита да си играе с по-дребнички или големи,колкото него кучета, но вече е толкова социален, че чак няма удържане :) .
Единствения проблем с него,е че е толкова любвеобилен, че като види човек ,винаги започва да скача и да целува,независимо дали е познат или съвсем нов човек :)
А бих казала, че определено се чувствам късметлийка, че го имам (имаме :) ), толкова много ме зарежда и радва, че няма как да го опиша с думи, обичта му е безкрайна и неизчерпаема. :)
Ох,не мога да спра да му се радвам и да го гушкам ...
Навсякъде се пише колко безкрайно добри и обичливи са кучетата осиновени от приют! Благодарни и предани до последно...друго е, обаче, това да се каже от човек, който вече има един такъв добродушко у дома си :)
IMG_5687.JPG
472 x 630 - 63K
Join Animal Rescue Sofia now!