Animal Rescue Sofia - Форуми
С обич за Свети Валентин и кучетата
  • Нека кажем най-нежните си думи за обичта и за четириногите ни приятели.

Всичко, което бихме искали да кажем и за други, които живеят на тази планета освен нас - за животните. И в частност за бездомните четири лапи, които просто искат да са до нас и да ни радват, защото това е тяхното кредо на този свят!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Аз пък мисля да му сипя на моя 100 грама вино в купанката и да празнуваме Трифон Зарезан!  =)) 

Шегичка. Екскюзе моа за оффтопика. 
    Skoda Club Bulgaria
  • Ами честно казано и за греяното вино и за кучетата става...

Например:

Обичам много моя куч,

слагам на бъчвата маркуч

и в общата копанка

посръбваме си двамка!

Честит Трифон Зарезан!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • ха-ха-ха =))
  • Да, наистина Трифон Зарезан и Свети Валентин съвпадат на 14.февруари - единия по стар стил, другия като нова придобивка.

Но всъщност и Трифон Зарезан е празник на любовта. Вино и любов!

Виното е много полезна напитка, чаша червено на ден.

Любовта също е много полезна. Но тя е нещо лично, което расте и зрее в нас като виното в бъчвата. И както знаете има хубаво и лошо вино, има фалшиво, има светено...

Градина от дела на този свят!!

Да ви кажа, обичам да пия обикновено истинско вино, от грозде, без висок градус, чисто, меко и затоплящо. Очаквам с нетърпение нашето парти с греяно вино!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • ... И искрено се смях наглас 
    :)) ,
     макар и в този късен час..
     ..като прочетох стихотворението на Cara посветено на Трифон Зарезан и кучетата 
    =D>
  • Хорската милост

Посветено на Вал и питбулката

Приятен ден след дълга зима, нещо я извика навън.

Кратка разходка, глътка въздух,

дечица, кученца и хора, как е хубаво...

И в този миг тя видя свитото под храста куче,

самотно, тъжно и нещастно,

оставено на себе си, глада, студа ...

и на хорската милост.

Кучето с много белези, наплашено и ужасено

щеше да става майка!

Клетница, която щеше да роди клетничета,

малки и нежни, лесна топла плячка

за плъхове и други кучета.

Къде и как щеше да ги роди и гледа...

Как щеше да намира храна, за да живее

и има мляко за малките?

Хорската милост...

Носеха й от време на време храна,

но тя чувстваше, че животът й е жалък.

Беше нещастна и самотна, отритната и захвърлена.

Само беше жива...

След ада на непрекъснатите раждания.

боевете за живот сред крещящите хора,

клетническа съдба.

Хорската милост...

Вал видя кучето, свито под храста,

клето, жалко, изпито от глад и страх

и протегна ръка да го погали...

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Ама какво общо има Св. Валентин и кучето ...? Има нещо извратено във ... лудоста ви! Парадокса е, че човек трябва да се опита хуманно да я разбере /лудоста ви/ но няма как! Нахапани стари хора и деца ... накендзани улици, постоянна опсност от кучешка тения / ако не знаете сме N1 в Европа /. Аз не искам децата да страдат от тази болест, пък вие и без това няма да разберете като ви влезе в мозъка! НЕ ТРЯБВА ДА ИМА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА!!! Много е просто - 2 седмици в приюта и после приспиване, ако никой не го приеме! Както се прави навсякъде и много отдавна! Когато се установи, че някой като вас, е "осиновил" 150 броя за да ги пусне отново, да носи същата наказателна отговорност като техните мъчители!
    И понеже държавата не желае да оправи проблема, за да може да краде от моите пари, се обосновава на протеста на "природозащитници"! А къде са защитниците на гладните и бездомни деца и старци? За това ще има хора които ще им сипват по 100 гр. но не вино а антифриз, за да се опитат да спасят децата си! И вина за това, ще имате и вие!!! Няма да го разберете ....
  • Тази тема е много неподходяща за изливане на гнева срещу кучелюбците. Интеренет се задръсти с теми и групи "ЗА" и "ПРОТИВ" - харесайте си една и си разсъждавайте там кооолкото ви душа иска.
  • Хей, хей, хей!

Здравей Шаро, ама защо така цапаш бе, мойто момче?

Нито един кучкар не иска кучета на улицата. А защо тогава недостойни хора, които притежават животни, развъждат и изхвърлят?

Е, добре, практични хора стреляха, тровиха, евтаназираха... Що няма резултат бре?

Защото това е проблем и решаването му не идва със разстрела...

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Мила Яна, много ми хареса това "кооолкото ви душа иска".

Четох мнения, не всички бяха от хора, които не обичат животните. Някои имаха свои животни.

Дотук им беше хъса и разбирането!

Въпросите имат отговор, има закон. Гневът трябва да намери правилната си посока - общини, техни институции, липсата на работа!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Фанатизма не е хубаво нещо. Отвращава ме, независимо дали става дума за защитници на кучетата или за противниците им. А в случая наш Шаро звучи доста фанатизирано. Искрено му пожелавам някой и на него да му сипе 100 грама антифриз в купанката.  8-}

И за да е пълен офтопика - днес докато разхождах моя куч едно момиченце на около 5-6 годинки, тръгнало на разходка с баба си, много искаше да го погали. Което беше посрещнато от бабето с крясъци "Не, той е лош и голям и ще те ухапе! Не може!", гледайки към мен злобно през цялото време. Понеже обичам да правя "сечено" на такива хора казах на детенцето, че може да го погали и никой няма да го хапе. Та, след като то се нарадва на Ерик(даже на него му хареса вниманието :D) казах с най-кротък тон на госпожата, че не е хубаво така да възпитава внучката си, в страх от всичко и всички... И, съвсем неочаквано, си отнесох една псувня "на леля" пред детето и дамата си тръгна възмутена. Рядко се случва някой да ме свари толкова неподготвен, че буквално да зяпна и да не знам какво да кажа или как да реагирам. Е такива хора не ги разбирам!
    Skoda Club Bulgaria
  • Gogata, и на мен ми увисна ченето......

Това с псувнята... от "баба" в присъствие на детето....

Жесток виц, отдавна не съм гледала големи комици, за да определя стила.

Какво ли не ни поднася живота?!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия