Обръщам се към читателите на форума да споделят своя опит в отглеждането на домашен любимец, тъй като се оказва, че колкото и голямо сърце да имам, то не е достатъчно, за да се превърна в грижовен стопанин. Имам желание да си осиновя котка, но нямам никакъв опит. Всъщност съм помагала в отглеждането на животни като овце, кози и т.н., като всички, които са гостували при баба през ваканциите, но изобщо нямам представа какво ме очаква, ако си взема котка в къщи. Мога ли да си го позволя финансово и колко време трябва да отделям дневно... и всичко друго, което се сетите да ме посъветвате - като хранене, хигиена, здравеопазване... Бегло си спомням за едно изключително интересно предаване по Animal Planet, където експерт съветваше, какви приспособления и промени да се въведат преди взимането на домашен любимец. А що се отнася до моето желание да си взема котка, винаги съм чувала само минусите на това мое решение, сега ми се иска да чуя реалистични мнения от хора с опит. Благодаря предварително :)!
Аз също мисля, че котка ще пасне по-добре на моя характер, но не съм сигурна, че осъзнавам какви отговорности ме очакват, затова ми се иска някой да ми отвори очите, така да се каже, дали мога да се грижа пълноценно за една котка в къщи.
Нямам опит с котките. Знам само, че като взехме първото ни куче вкъщи съвсем не осъзнавахме отговорностите и тн. И мисля, че е трудно да ги разбере човек, поне докато не си вземе любимец вкъщи. Вярно, на базата на предишния опит, сега с Ерик ни е доста по-лесно, но пак всеки ден посрещаме нови и нови предизвикателства. :)) Но емоциите, които ти създава една животинка вкъщи са безценни и всяка трудност си заслужава.
Предстои ни да свикнем една с друга и след няколко дни ще търся ветеринар, който да я ваксинира и кастрира, надявам се, че ще ми помогнете при избора :)
От къде си? Ако си от София ти препоръчвам с 3 ръце "Байвет". Намират се зад хотел Родина в двора на църквата(така и не й научих името за всичките години откакто ходя там). Хората са изключително точни и си разбират от работата. А и не на последно място са доста позитивни. От повече от 10 години сме им клиенти и веднъж не сме останали недоволни. На предишното ми куче, лека му пръст, му удължиха живота с години, въпреки всичките заболявания, които имаше и полагаха неимоверни усилия да поживее дори още ден, докато се решим да го приспим. Тъй че, можеш да се обърнеш към тях.
Join Animal Rescue Sofia now!