Animal Rescue Sofia - Форуми
ИЗГУБЕН немски шпиц
  • ШПИЦ НА ГОДИНА И ПОЛОВИНА, 5кг. С ДЪЛГА БЯЛА КОЗИНА И ЧЕРВЕН НАГРЪДНИК. МАРКИРАНО С ЧИП. ОТГОВАРЯ НА ИМЕТО КАРА. КУЧЕНЦЕТО Е РАНЕНО И СЕ НУЖДАЕ ОТ СПЕШНА ПОМОЩ. ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ! ТЕЛ. ЗА КОНТАКТИ: 0898 22 92 92; 0879 402 138
    # 293.jpg
    474 x 630 - 35K
  • Здравей скъпи Марамунчо1,

къде е загубено кученцето?

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Кара бе намерена днес! В отлично здравословно състояние е, няма рани. Доста е плашена, но ще е справим! Благодарим на всички за вниманието и отзивчивостта! Специални благодарности на Веси от приюта в Богров, на сем. Дойчеви, които са я намерили и гледали 2 дни и на Катя, която ни сигнализира и ни помогна да стигнем до тях!
    Успех на всички с техните любимци!
    Таня и Дидо
  • Супер, дано се възстанови бързо!
  • Доколкото бях видяла в интернет, кученцето е нападнато от питбул и избягало в последствие...момчето също беше пострадало...така че сега и на кученцето, и на собствениците им предстои да се възстановят психически и да не изпадат в ужас, всеки път, когато видят пуснато куче... :((
    Такъв е животът: със сълзи на очи казал клоунът и си нарисувал усмивка! ((:
  • Криворазбраната цивилизация!

Пускат големите кучета да тичат свободно сред хората, домашните любимци и децата, защото тези кучета са големи и зъбасти и никой не застрашава тях... Наглост и самоувереност - както каза много внимателно един италиански експерт в тяхно предаване по повод  смъртта на  възрастна жена, убита от ротвайлера на нейни близки - с голямото куче определени хора избиват комплекса на неаплодираното си самочувствие. Всички кучета трябва да са на каишка, не само мъничките, които обикновено се чудим как да опазим от любопитството на пуснатите да тичат свободно питбули, ротвайлери, овчарки и други, които "са добрички, нищо няма да ти направят...." и то ни го казват с дълбоко пренебрежение, ако въобще си направят труда да забележат, че тяхното куче скача по нас, за да докопа нашия 5-6 килограмов любимец и ни притеснява с агресията си. Много често добрите души на кучетата стават жертва на такива собственици, които искат от тях агресивно поведение, т.е. да приличат на тях.

А тук са пострадали и човек и кученце, 5-килограмово нежно малко същество...

Дълбоко съм възмутена!

Съд и изправителен за собственика на питбула!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • cara каза:

с голямото куче определени хора избиват комплекса на неаплодираното си самочувствие. Всички кучета трябва да са на каишка, не само мъничките, които обикновено се чудим как да опазим от любопитството на пуснатите да тичат свободно питбули, ротвайлери, овчарки и други, които "са добрички, нищо няма да ти направят...." 

мдам.. за съжаление това е мнението на повечето хора - поставянето под общ знаменател ВСИЧКИ големи черни кучета. Пришка ми е излязла на езика да повтарям на хората, че сме добрички и нищо няма да им направим - нито на хората, нито на домашните им любимци. Явно няма смисъл... Колкото по-голяма става Мая, толкова по-често, прибирайки се от разходка си я гушкам и плача.. много ми е мъчно.. :( тя не знае, че е голяма и прилича на смъртта..  :( вече почти непрекъсното я подритват и й шъткат. 
    Винаги съм искала голямо куче - рот, или най-добре дог, но не за да избивам някакви комплекси, а защото все сме гледали дребни кученца. Но не съм си представяла че ще трябва да го връзвам, като излизаме на разходка. Ако сме на улицата или някъде, където има много хора - да, но иначе защо? какъв е смисълът да излизаме навън, като няма да има възможност да потича....

Ще ми се да споделя една случка от онзи ден - минават майка с дете - Мая както винаги се приближава да подуши. Почва шъткането и подритването, като аз си казвам редовната реплика, че сме добрички и нищо няма да им направим. Майката започва да се оправдава с детето, че го било страх. Тогава предложих директно на детето, да погали Мая, че тя обича деца и не трябва да се страхува от кучетата, обаче се виждаше че жената е тази, която умира от ужас, и сопнато ми отказа. Дали както родителите пренасят страха си към кучета на децата си, така и собствениците на по-дребните породи предават страха си гушкайки ги от вида на голямо черно куче? И затова дребните или им скачат, или побягват...  

Дойде ми вчера една идейка, но ще я направим като се постопли оооще малко времето. Поне снега да се стопи. И ще разказвам после за крайния резултат :)

Съжалявам, че така оспамих темата 
    :\"> радвам се че всичко е приключило добре. За съжаление децата и кучетата не си избират "родителите"
  • Айде да направим нещо за тези пусти черни кучета... Някакво събиране на черните кучета, като парад? Може за рождения ни ден да направим парад с кучета и най-отпред да вървят черните с чудни шарени шалове...

Яна, това при мен много работи. Едното ми куче - Пени е 62см в рамото, огромна, черна, скоклива... И хората се плашат бая. За нея много ми помага да имам шарено шалче, веднага добива друг вид - пробвай и ти!

Мамина сладуранка и добранка:
    image

А иначе приучаването на непознати деца да не повторят идиотията на родителите си е задължение на всеки уважаващ се кучкар
    :D
    lake03.jpg_w600_h338.jpg
    600 x 338 - 48K
  • Яна, много съм съгласен с теб. Само едно не ми стана ясно с това "подритват".  :-S Мен ако някой ми "подритне" кучето на улицата такива шамари ще изяде, че после сигурно ще има да пиша дълги обяснения в местното РПУ.  :-w Иначе и Ерик понякога взима акъла на хората, но гледам където може да го пусна да потича с някоя пръчка, че иначе не се живее вкъщи като почне да беснее. 
    Skoda Club Bulgaria
  • Stella каза:

Айде да направим нещо за тези пусти черни кучета... Някакво събиране на черните кучета, като парад? Може за рождения ни ден да направим парад с кучета и най-отпред да вървят черните с чудни шарени шалове...

Яна, това при мен много работи. Едното ми куче - Пени е 62см в рамото, огромна, черна, скоклива... И хората се плашат бая. За нея много ми помага да имам шарено шалче, веднага добива друг вид - пробвай и ти!

Айде верно  :D кога ви е рождения ден? 
    как не се сетих за шалче! ц-ц-ц... аз мислех да я подстрижа, че само върха на козината й е черна - отдолу е бяла :D щеше да е смешна, че главата и опашката ще й останат само черни... ама ще пробвам първо с шалче :)

gogata каза:

Яна, много съм съгласен с теб. Само едно не ми стана ясно с това "подритват".  :-S Мен ако някой ми "подритне" кучето на улицата такива шамари ще изяде, че после сигурно ще има да пиша дълги обяснения в местното РПУ. 

за това рядко я разхождам аз - ако зема че се обадя, може и аз да изям някой шамар. Като е с баща си - той раздава правосъдие :)
  • Мила Яна, Гогата,

Като притежатели на животни трябва да сме отговорни НИЕ за постъпките на кучетата.

Още преди да мина през курса на Догс Тръст, Англия, който АРС уреди тук, в София, знаех за липсата на отговорност у много притежатели на кучета. Не трябва да се гледа на това, че някой не приема кучето ти като тебе с обида, а с отговорност.

Колко пъти е писано, че доброто куче в къщи може да направи големи бели сред хората или други животни?!

Този ротвайлер е убил възрастната жена, най-близка роднина на притежателя му... Тя е трябвало за кратко време да го гледа, защото близките й отиват някъде. Как така се е случило ли?

Ами просто се е случило. Тя не е била непозната за кучето. Но не е била стопанина му...

Защо трите кучета-пазачи убиха една млада жена на улицата, като са излезли по някакъв начин от двора, който е трябвало да пазят?

НИЕ, ХОРАТА сме виновни как възпитаваме животните, които сме решили да живеят с нас.

Обичта към нашето животно не трябва да ни води към закрила и "невиждане" на грешките му, не трябва да ни води към агресия, когато някой просто се изплаши от него.

Ние трябва да защитаваме нашите животни, но не и да нараняваме други хора и животни.

Монетата е с две страни - ние с нашето куче и някой друг с куче или не. Знаете ли, че много хора се страхуват от животните?

Ако имаше тези хубави заградени площи, където да пускаме животинките ни да си потичат на воля..., щеше да е много добре...!

Кучетата трябва да са на каишка! И това е постановено от хора, които много повече разбират от ПСИХОЛОГИЯТА на животните от нас с вас.

Независимо от вида, големината, нрава и породата, цвета и други качества, кучетата трябва да са на каишка. Затова сме им стопани.

Съжалявам, че нямам достъп до възможността да говоря за това на хората по принцип, на децата как да се държат с животните и да ги обичат. За отговорността ни към животните. И против това да ги малтретираме, изхвърляме и обричаме на смърт!

НИЕ СМЕ ОТГОВОРНИ ЗА ВСИЧКО, КОЕТО ПРАВИ НАШЕТО ЖИВОТНО!

НИЕ НЕ СМЕ САМИ, ИМА И ДРУГИ ХОРА ОКОЛО НАС И ТЕЗИ ХОРА НЕ ГЛЕДАТ ЖИВОТНО!!!!

ТРЯБВА НИЕ ДА ГИ РАЗБИРАМЕ, ЗА ДА РАЗБИРАТ И ТЕ НАС!

Запазвам си правото да поднеса превода на една статия за Бриджит Бардо и как тя публично, в пресата и другите медии, се опитва да защити животно, което е направило голяма, страшна беля. И то не защото й е било безразлично това, което е направило животното, а защото ние , хората сме отговорни за всичко!!!

Нека не разбираме криво нещата, нали сме най-умните на Земята...

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Знаете ли колко деца и възрастни умират от ужас от моите малки и сладки кучета?! Това, че сме добрички и живеем с три деца го повтарям постоянно, както и предложението към децата да погалят кучетата...,
  • Лошото име на кучкарите сред обществото, а и омразата на "нормалните" хора към кучетата, било то бездомни или домашни, произлиза до голяма степен от поведението на част от нас, хората с кучета. Когато куче скочи върху дете или човек, няма значение, че кучето е добро и просто иска да си играе. Хората се плашат, не им се слуша "Спокойно, добрички сме". Кучето трябва да бъде контролирано от стопанина си, независимо, колко е благо. И ни най-малко не говоря само за големите кучета. Спомням си, преди години, разхождах кучинки - и двамата доста едри - на къс повод, ходещи послушно до мен, когато отнякъде долетя пинчер и започна да ги лае и хапе по краката. Моите хубавци го зяпаха учудено, но когато прекали, Зита реши да го изгони с ръмжене. Чак тогава се появи бабата на пинчера и започна да ми крещи, че моите огромни кучета щели да наранят пинчера й. Еми, извинявам се, ама, това, че е дребен, не извинява безконтролното му обикаляне и тормозене на хорските кучета.
  • Надя,абсолютно си права.Преди време бях свидетел на следната случка:Неделя следобяд,топъл есенен ден,централните алеи на Борисовата градина,пълно с народ.Татко с две дечица брули кестени,децата се кефят.Доберман обаче се нервира от поведението им и ги облайва периодично.Стопанинът му,седнал на близката пейка си прави пас.Бащата и децата също не реагират.В един момент обаче стопанинът на добермана става,отива при хората и казва:"Що не отидете някъде другаде да брулите кестени,не виждате ли,че дразните кучето?"Оглупях,а всъщност ми идваше да му зашия един шамар
    Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
  • Майка ми гледа същото куче - женски немски шпиц на име Кара :)
    Преди известно време една съседка, водеща възрастния си пудел свободно из квартала, се засичат сутринта с майка ми и нейната Кара, водена на каишка. Трябва да допълня, че Кара още от малка си тръгна нерешителна и недоверчива, и не успях да я накарам да надрасне породата си. В момента е страхлива към непознати на улицата и бяха от всичко и всички. Ако е на нейна територия обаче, алармата се пуска и няма спиране..
    Както и да е, отплеснах се, но мисълта ми беше, че Кара няма интерес и няма възможност да тича след други кучета и хора.
    Та, засичат се сутринта...онзи пудел скача върху майка ми и Кара, майка ми гушва малката, за да не бъде наръфана, в резултат на което майка ми е с дупки от зъби по краката и спукана вена. Онази въпросната съседка: "Аа, то кучето ми е добро, вие го дразните"....
    Таккаааа....след 2 месеца историята се повтаря - майка ми с надъвкани крака, онази съседката - ами не излизайте, когато и аз излизам сутрин.....
    Аз съм слабо момиче, не гологлав страшен батко, но мога да ви кажа, че когато отидох при тази съседка, очите ми сигурно са били доста големи от бяс...как е възможно такова чудо?!?!?!
    Казах на жената с 2 думи спокойно, че трябва! да си върже кучето и трябва! да му сложи намордник и трябва!! да го разхожда по-рано, защото иначе аз ще трябва!!! да подам оплаквания и жалби.
    Оттогава нямаше повече инциденти, но жената явно не ме е послушала, защото малко по-късно от майка ми разбрах, че съседката си е загубила кучето, защото било избягало...

Поздрави на хората, които са намерили кучето си и пожелания за безаварийни разходки.
  • Мили приятели, винаги ми е било голяма болка безотговорното поведение на притежатели на кучета. Веселото тичане и игра на по-големите кучета, пуснати свободно, не можеше да ме зарадва. То отнемаше нашата свобода, нашето право на спокойна разходка.

Моята Каричка беше 4 кг и половина мини пудел абрико, една голяма кучешка душа и мъжко момиче. Доверчива като всяко дете тя нямаше годинка, когато беше жестоко захапана през кръста, знаете го онова нежно тънко място, от ВОДЕНА НА ПОВОД далматинка, която Кара искаше дружелюбно да подуши. Който е имал пуделче знае как те плачат. Озвучихме целия Гео Милев!

Човекът се видя в чудо, извиняваше се стократно, вече се чудеше какво да прави. Аз съм храбра майка-кучкарка, успокоявах го с всички сили и макар че сърцето ми се свиваше, го уверявах, че на плюшеното топче в ръцете ми, което виеше като сирена, му няма нищо... 

Какво беше станало? Човекът си вървеше срещу нас, потънал в мисли, механично водейки на повод далматинката си в лошо настроение на рутинна разходка. Нито той очакваше, нито ние... Ето какво може да стане.

Малко по-трудно ми е да разкажа за случаите, когато на разходка в парка трябваше да държа кучката си на ръце, арестувана редовно от 3-4 мъжки. Аз съм 1.50м. Едрите кученца са в холката (мисля че така се казваше) 60-70 см и нагоре. Така че много безопасно разстояние не ми оставаше.

Кара се плашеше от тези кучета. Облайваше овчарките и си падаше по колитата. Това от нашия опит. Иначе нямам обяснение защо е било така.

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Такаа.. явно ще си разказваме случки :D 
    Само дето ме обезкуражавате като казвате, че на хората не им се слуша "Спокойно, добрички сме". 
    та днес .. нахлузихме едно шарено парцалче със сърчица на врата, и отидохме да видим сестрата и племенницата :) Разхождахме се на непозволено за кучета място (двора на едно училище), т.к. беше единственото слънчево място за децата. Мая седеше ту вързана за пейка, ту пусната да тича. Минава хора и деца, и ..... О ЧУДО!! никой не се обърна да й шътка, или да я подритва, 
    :-O или да си пази детето, или да ни гони от двора! Даже си бях подготвила защитна реплика, ако някой ми каже нещо, но не се наложи да я използвам :) Дали защото беше с кърпата, или защото я виждаха, че се мотае покрай наш'те деца - за мен си остава загадка. 

:-/
  • Човек, който се страхува от кучета или има лоши спомени от едни такива 'спокойни' домашни любимци, не се интересуват дали на среща им е чихуахуа или санбернар. И аз ги знам историите за 'ние сме добри, не се притеснявайте' и затова Мая се е спасявала в ръцете ми в последния момент от какви ли не гадинки, вкл. омразния ми квартален далматинец...който се разхожда пуснат въпреки че скача и по хора, и по животни...а обяснението е, че 'я е помислил за котка'.... о.О Или порасналата овчарка, която вече си пази територията и е възмъжала...аз моя звяр го разхождам пуснат, но като видя, че идва човек или куче или се отдалечаваме, или я хващам, за да не ги уплаши....защото сме малки и страхливи и лаем и по сянката си, а не желая да бъда причина за нечие безпокойство или уплах, било то и от 6кг пинчер :) Да не споменавам, че имаме лоша репутация на 'хапеща' порода и хората ни гледат на криво :)) Това, разбира се е в нашия си район. Ако сме на непознато място сме на каишка и се държим прилично :)
    Истината е, че кучетата са преди всичко животни и не можеш да ги познаваш на 100% и да си сигурен, че няма да им прещрака нещо...затова се съобразяваш с безопасността на околните и след това с удобствата на кучето ти...
    Такъв е животът: със сълзи на очи казал клоунът и си нарисувал усмивка! ((:
  • Мила Яна, Мъдростта на живота се крие в безкрайните случки, от които е съставен.

Чудесно си описала и отговора на наболелите въпроси.

1. Обезкуражена

2. Приложен опит - шарено парцалче със сърчица

3. Непозволено за кучета място - минус за мястото, нарушение

4. Слънчево място - плюс за децата

5. Мая вързана за пейката - минус за Мая

6. Мая пусната да тича - плюс за Мая

7. ЧУДО - минават хора и деца, никой не си пази детето, не гони Мая от двора

8. Никой не шътка и подритва Мая - плюс за Мая

9. Защитна реплика - във война с тези, които няма да одобрят Мая - минус за мирния процес на планетата

10. Резултат от опита: шарената кърпичка и присъствието на нашите деца доказват добротата на Мая - плюс за Мая - щастие за стопанката й.

Обичам ви и двете! Не случайно все мисля за Яна и казвам Мая и обратно!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия