Animal Rescue Sofia - Форуми
Именник - да съберем имена на кучета и котки
  • Хора, да си направим именник за животни!  Ще ги подредим по азбучен ред в едно мнение. Ще ги добавяме редовно в списък като се натрупат :))

Давайте вашите предложения за кучешки и котешки имена, пишете отделно мъжките и женските, ще си направим истинска база данни.

Това е сериозна задача, хора - представете си как се кръщават хиляди кучета в един приют - помагайте с идеи!  :)

Моите предложения засега (ех, приятно е човек да си спомни имена на добри кучета от миналото):

МЪЖКИ:
    Градо
    Ману
    Ринго
    Гриша
    Робин
    Черньо
    Амиго
    Пабло
    Панчо
    Нико
    Ерик
    Мика
    Буда
    Балу
    Шмайли
    Нандо
    Шано
    Джиро
    Мурад
    Тимур
    Гордън
    Кирчо

ЖЕНСКИ:
    Роня
    Пени
    Кити
    Скъли
    Пума
    Грети
    Герда
    Рада
    Лили
    Момо
    Фани
    Маша
    Руди
    Тити
    Мисиз
    Ичи
    Шани
    Нини
    Ялта
    Мишка
    Пепе

Ох, загря ми се главата от спомени :) Вие сте!
  • хмм.. интересно... да видим.... 
    популярните - Рекс, Тера, Ричи, имали сме Панда
    любими са ми имената на анимационни герои - Том, Джери, Бъни, Шрек, Скуби, Гуфи, Дино.... Фози, Ризо, Кермит :) Елмо
    Намерих линк с цял списък имена - http://forum.lubimci.bg/viewtopic.php?f=24&t=622
  • От сега мога да кажа, че аз ще съм най-доволна от темата! Браво за идеята! Крада си няколко имена, че кръщавам кремиковските чада и при малко повече време, ще си редактирам поста и ще дам предложения и аз :))
    Такъв е животът: със сълзи на очи казал клоунът и си нарисувал усмивка! ((:
  • Аз обичам изчанчени и странни имена, никога не ги повтарям.
    Зита и Зорба (моите си, Вики, налагам вето на употребата им)
    Зендра
    Зайра
    Зафира
    Ехо
    Мерцедес, Турбо, Дизел (едно кучило)
    Водка, Уиски, Узо, Бейлис (едно кучило)
    Кроасан, Карамел, Къри, Кокос (едно кучило)
    Божура
    Грима

Но всички тези вече са използвани и със сигурност няма да има втори като тях.

Иначе, жокер към Вики - ако кръщаваш кутретата от едно кучило с някакво обединително име, на нас ни е много по-лесно и бързо определянето на това, кой чий брат или сестра е. Аз винаги го правя и е екстра - алкохоли, храни и прочие, супер лесно се определя кучилото, дори, след като пораснат :)
    Пример за обединяване на имена (неизползвани..хехе):
    Фликър, Фейсбук, Форум
    Султана, Ния, Божана, Лазар (Железния светилник)
    Индже, Сали Яшар, Моканина, Албена, Шибил, Боряна (Йовков)
    Брюксел, Виена, Гелеен, Амстердам, Мюнстер, Берлин, Линц (хехе...това са места, където задомяваме)

Отдавна се каня да кръстя някой тъмен и палав субект Че, но не съм срещнала подходящ:)

• Последните ми бяха "Приятели":Джоуи,Росс и Рейчъл.Съответно ако са повече може да се добави Чандлър,Моника и Фийби
    Още:Чип и Дейл,Пикси,Дикси и мистър Джинкс,Дарма и Грег,Канела и Ванилия.
    Женски:Рина,Кара,Брита,Бека
    Мъжки:Рамзес(Рам),Рипси
    Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
  • Аз съм по традиционните български имена ( с малки изключения)
    Сийка
    Вяра
    Здравка
    Рада
    Мила
    Роза
    Мъфи и Дафи ( изключенията)
    Миро
    Митко
    Мишо
    КОста
    Костадин
    Миладин
    Добри

Хвърлила съм око на няколко имана, но Вики и Стела ако искат могат да ги ползват

Геновева
    Пешо
    Иван
    Кирил
    Ангелинка
    Панайот
    Пантелей
    Севдалина
  • Ира (от ирландски сетер)
    Лора
    Тара
    Зиги (каракачанката на една приятелка)
    Гризли (един пуфкаф самоедчо от квартала)
    Спарк (хъски)
     - за котки - Супра, Акура, Силвия (защото пускат турбото и обичат да взимат завоите в коридора по стените ;)... Микра, Бийтъл, Тъндър.
  • Дарявам моите

Кара - на италиански означава "мила", разбирате защо!

Тери - това беше вуйчото на Кара, брат на майка й Карла

Карла

Карло - едното братче на Кара

и другите:

Принц или Пренс, както ви се хареса!

Караман

Шарко - чернобялото куче на сина ми, ужким каракачанка

Гула и Кали ( от Калигула)

Бобо

Дели

Сабу (много сладък артист от далекоизточен произход, играл в Холивуд)

Белица

Чери

Корадо

Ван или Ваня ("ван" на китайски значи "пеперуда", но няма общ произход с Ваня, производно от Иван и Иванка)

Марс, Венера, Луна, Сатурн, Уран, Плутон,

Годжи, Слави, Гъмза,

Чувала съм, че е хубаво в името на кучето да има "р".

Мъри, Мери, Моро, Мурджо, Кроно, Карелия, Коро, Промо, Прели, Порто,

Ганеша, Берли, Горо, Барута, Брел, Бродо, Бриджит, Бардо, Мерина, Макура, Пери, Строг, Кром, Крона, Щерю, Радикал, Франзи, Форо, Фери, Бадура, Бром, Брево, Мряна, Морена,

Клин, Лучия, Крум, Горчо, Плавчо, Столкър.

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Хехехе, супер имена!
  • Мила Стела,

от мен - мерсис! Ще се трудя още!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  • Един познат имаше куче на име Харамильо. И до сега това си остава връх в кучешките имена за мен.  =))
    Skoda Club Bulgaria
  • Поколения кучета, включително едно наше са се казвали Джеки и Джина!

Майка ми беше кръстила котката ни, която благодарение на нея живя 24 години и то само единия си живот, БУХЧЕ - имала големи зелени очи като бухалче и оттам Бухче! А освен това беше и много пухкава!

Dogs are friends
    Галактически стопаджия
  •  Интересна тема.  Страхотни,оригинални, звучни, и красиви имена! Личи си, че имате опит ! Сега се замислих, че не е лесно да кръстиш  повече от 500 симпатяги. То хората имат проблем да измислят и 1 име. Лично аз познавам 6-7 кучета Бари..Българската колекцията на Poly e чудесна, Cara също има интересни предложения. Много ми допада системата на Nadia. Подсъзнателно съм използвала същия принцип , като на "на шега" измислях имена на питбулката от НДК,която ме бече стреснала с "недружелюбното" си поведение.Мислех,мислех и измислих..
     Rage -Рейдж/ ярост/, a децата ѝ могат да бъдат -Аnger-Енгър /гняв/, Fear-Феър/страх/,Fright -Фрайт/страх/,Terror- Терър/терор/,Horror- Хорър/ужас/  , и накрая -Hope-Хоуп/Надежда/.. 
    Но  Stella  никак не ги одобри -

• "Иначе имената са зловещи, не знам дали е добра идея да се кръщават по този начин бебета - да не им е на лошо..."
     На вас не ви ли харесват? :DА  сега сериозно - да кръстиш някой е отговорно нещо. Пък било то и животинка. По законите на Кабалата  името има влияние върху пътя на съдбата ти.   

• Вал, наистина, как ще кръстиш питбулката, да е жива и здрава и тя и бебетата?!
    Dogs are friends
    Галактически стопаджия